Tgrt Haber

Kansere yakalanan Kral Charles'tan ilk açıklamasında teşekkür

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
11 Şubat 2024 09:05 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 17:25
Kansere yakalanan Kral Charles'tan ilk açıklamasında teşekkür

Kansere yakalanan İngiltere Kralı 3. Charles ilk kez açıklama yaptı. Kral Charles, destek mesajlarının en büyük teselli olduğunu belirtti.

İngiltere Kralı 3. Charles​, kanser​ teşhisi konulmasından sonra ilk kez açıklama yaptı. Norfolk'taki Sandringham House Sarayı'nda tedavisi devam eden Kral Charles, yazılı açıklamasında destek mesajlarının kendisine moral verdiğini belirterek, teşekkür etti. Charles'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Kansere yakalanan herkesin bileceği gibi, bu tür güzel düşünceler en büyük teselli ve teşviktir. Bana konan teşhisi paylaşmanın kamuoyundaki anlayışı nasıl artırdığını ve Birleşik Krallık ile geniş anlamda dünyadaki kanser hastaları ve ailelerini destekleyen kuruluşların çalışmalarına nasıl ışık tuttuğunu duymak benim için moral vericiydi. Onların bitmek bilmeyen ilgi ve bağlılığına ömrüm boyunca duyduğum hayranlık kendi kişisel deneyimimin sonucunda daha da artıyor."

Kansere yalanan Kral Charles'tan ilk açıklamasında teşekkür - 1. Resim

KANSER ERKEN TEŞHİS EDİLDİ

Prostat ameliyatı için bıçak altına yatan Kral Charles'ın kontrolleri sırasında kanser olduğu tespit edildi. Fakat Charles'ın prostat kanseri olmadığı açıklanırken kanser türü ve evresi hakkında açıklama yapılmadı. Yalnızca İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, kanserin erken evrede teşhis edildiğini belirtti. 

PRENS WILLIAM VE HARRY'DEN İLK AÇIKLAMA

75 yaşındaki babasının sağlık durumu hakkında açıklama yapan Prens William, "Catherine ve babam için son günlerde gelen nazik destek mesajları için teşekkür etmek istiyorum" demişti.

Kansere yalanan Kral Charles'tan ilk açıklamasında teşekkür - 2. Resim

Prens Harry ise "Bu mesajların bizim için anlamı çok büyük. Son haftalarda 'tıbbi' konular gündemdeydi. Ben de bu etkinliğe biraz bu konulardan uzaklaşmak için geldim" ifadelerini kullanmıştı.

KRALİÇE'DEN İLK AÇIKLAMA

Kraliçe Camilla, kanser teşhisi konan eşi Kral Charles hakkında bir bağış etkinliğinde konuşmuştu. Eşine gelen tüm destek mesajlarından "çok etkilendiğini" belirten Kraliçe, Kral Charles'ın sağllık durumuyla ilgili "Bu koşullar altında son derece iyi" olduğunu söylemişti.

Kansere yalanan Kral Charles'tan ilk açıklamasında teşekkür - 3. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...