Tgrt Haber

Karabağ zaferi: Hocalı'da artık Azerbaycan bayrakları dalgalanıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
05 Ekim 2023 12:36 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 13:08

Yasa dışı silahlı Ermeni grupları tarafından işgal edilen Hocalı'da antiterör operasyonunun başarıyla son bulmasının ardından Azerbaycan bayrağı dikildi. 

Azerbaycan​'ın Karabağ​'da gerçekleştirdiği, başarıyla son bulan antiterör operasyonunun ardından işgal bölgeleri temizlendi. Ermenilerin soykırım​ gerçekleştirdiği Hocalı'da ise artık Azerbaycan bayrakları dalgalanıyor. Hocalı'nın işgalden kurtarılması çeşitli noktalara bayrakların asılmasıyla kutlandı.

HOCALI KATLİAMI

26-27 Şubat 1992 tarihlerinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeniler soykırım gerçekleştirdi. Hocalı, o dönemde Azerbaycan'a bağlı bir kasaba olarak biliniyordu, ancak Dağlık Karabağ bölgesindekiErmenistan​ güçleri tarafından kuşatılmıştı. 25-26 Şubat 1992 gecesi, Ermeni askerleri Hocalı kasabasına saldırarak sivillere yönelik kitlesel bir katliam gerçekleştirdi. Bu katliam sırasında yüzlerce sivil öldü, binlercesi yaralandı ve birçok insan kayboldu. Birçok ülke ve uluslararası kuruluş, bu olayı bir soykırım olarak kabul ederken Ermenistan hükümeti yaşananları reddetti.

ERMENİSTAN'IN PROVOKASYONLARI

44 günlük 2. Karabağ Savaşı sonrası, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sözde rejimin attığı adımlar tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. Sözde rejim son günlerde kontrolündeki topraklarda Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak, kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetleri, sabotaj girişimleri gibi bir dizi provokasyonlarda bulunmuştu.

Ermeni silahlı gruplar, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmaya, arazilere mayın döşemeye devam etmişti.

Karabağ zaferi: Hocalı'da artık Azerbaycan bayrakları dalgalanıyor

ANTİTERÖR OPERASYONU

Ermenistan'ın bu hukuk bilmez hareketlerine Azerbaycan'ın cevabı gecikmedi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, antiterör operasyonunda siviller ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığı, yalnızca meşru askeri hedeflerin yok edildiği bildirilmişti.

 

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...