Tgrt Haber

Karabağ’da Ermenilerin döşediği mayın infilak etti: 1 şehit

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
14 Aralık 2022 22:26 - Güncelleme : 14 Aralık 2022 22:42
Karabağ’da Ermenilerin döşediği mayın infilak etti: 1 şehit

Son dakika haberi: Azerbaycan Başsavcılığı ve Savunma Bakanlığı, Karabağ’da Ermenilerin döşediği mayına basan 1 askerin şehit olduğunu, 7 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Azerbaycan Başsavcılığı ve Savunma Bakanlığı​ tarafından ortak yapılan açıklamada, yerel saatle 18.00 sıralarında Ermenistan tarafından Kelbecer​ iline bağlı Çıraglı köyüne döşenen mayının infilak ettiği bildirildi.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İlk incelemelere göre, bölgede onarım ve inşaat işlerinde çalışan 4 kişinin anti-personel mayına bastığı olay yerine sevk edilen 4 askerin de mayına denk geldiği ve patlama yaşandığı belirlendi. Mayına basan kişiler arasında bulunan 1 askerin şehit olduğu, 3'ü asker 4 sivilin de yaralandığı belirtildi. Kelbecer Askeri Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

İkinci Karabağ Savaşı'nın sona ermesinden bu yana geçen 2 yıl boyunca mayın patlamaları sonucu 270'den fazla Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti veya ağır yaralandı.

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...