Tgrt Haber

Karabağ'daki 24 saatlik antiterör operasyonunun acı bilançosu! Azerbaycan şehit sayısını açıkladı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Eylül 2023 10:35 - Güncelleme : 27 Eylül 2023 10:51
Karabağ'daki 24 saatlik antiterör operasyonunun acı bilançosu! Azerbaycan şehit sayısını açıkladı

Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı, 24 saat içinde başarıyla son bulan antiterör operasyonunda, 192 askerin şehit olduğu açıklandı. 

Azerbaycan​'ın Karabağ​'daki yasa dışı silahlı Ermeni​ güçleri kovmak için başlattığı antiterör operasyonu 24 saat içinde ateşkesle son buldu. Azerbaycan Sağlık Bakanlığı, operasyon sırasında 192 askerin şehit​ olduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca 511 askeri personel ve 1 sivilin de yaralandığı açıklandı.

Metinde şu ifadeler yer aldı:

"Yerel terörle mücadele tedbirleri sırasında Azerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri'nin 192 askeri şehit oldu. Şehit askerlerin 180'i Milli Savunma Bakanlığı, 12'si ise İçişleri Bakanlığı mensubu. Şehitlerden biri ise sivil. 11 kişinin kimliği, adli genetik incelemelerin ardından Adli Tıp Bilirkişiliği tarafından belirlenecek."

Aynı zamanda yerel terörle mücadele tedbirleri sonucunda 511 askeri personel ve 1 sivil de yaralandığı da açıklandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı da şehit olan 180 askerin isimlerini yayınladı.

ERMENİSTAN'IN PROVOKASYONLARI

44 günlük 2. Karabağ Savaşı sonrası, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sözde rejimin attığı adımlar tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. Sözde rejim son günlerde kontrolündeki topraklarda Azerbaycan ordusunun mevzilerine yakınlaşmak, kendi mevzilerini pekiştirmek için siper kazma ve farklı istihkam faaliyetleri, sabotaj girişimleri gibi bir dizi provokasyonlarda bulunmuştu.

Ermeni silahlı gruplar, son birkaç ayda Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açmaya, arazilere mayın döşemeye devam etmişti.

Karabağ'daki 24 saatlik antiterör operasyonunun acı bilançosu! Azerbaycan şehit sayısını açıkladı

ANTİTERÖR OPERASYONU

Ermenistan'ın bu hukuk bilmez hareketlerine Azerbaycan'ın cevabı gecikmedi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, antiterör operasyonunda siviller ve altyapı tesislerinin hedef alınmadığı, yalnızca meşru askeri hedeflerin yok edildiği bildirilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...