Tgrt Haber

Karadağ'ın en tembeli aranıyor! Yatma yarışmasında 46'ncı gün

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
03 Ekim 2023 08:33 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 08:41
Karadağ'ın en tembeli aranıyor! Yatma yarışmasında 46'ncı gün

Karadağ'daki Brezna Etno köyünde, ülkenin geleneksel "uzun yatma" yarışması 46 gündür sürüyor. Dünya çapında ilgi çeken yarışmada geriye 3 katılımcı kaldı!

Balkan ülkesi Karadağ​'da 18 Ağustos'ta, 21 katılımcıyla başlayan ilginç yarışma dünyanın ilgisini çekti.  Niksic kenti yakınlarında bulunan Brezna Etno köyünde, ülkenin mizahi geleneklerinden "uzun yatma" yarışması 46 gündür devam ediyor.

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen ilginç yarışmanın başından bugüne kadar yatabilmeyi sadece 3 kişi başardı. 1000 euro ödül ve "en tembel vatandaş" unvanını almak için mücadele eden yarışmacılar 1080 saati geride bıraktı.

Karadağ'ın en tembeli aranıyor! Yatma yarışmasında 46'ncı gün

AYAĞA KALKMAK YASAK

Yarışma kurallarına göre, yarışmacıların uyumalarına, yiyecek-içecek ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılamalarına, kitap okumalarına ve telefon kullanmalarına izin verilirken, ayağa kalkmaları kural ihlali sayılıyor.

Yarışmacılar, 8 saatte bir ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...