Tgrt Haber

Karadan İsrail askerlerini püskürttüler! İlk çatışma anı yayımlandı

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Ekim 2024 18:14 - Güncelleme : 02 Ekim 2024 18:15

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine karadan müdahale yapmak isterken Hizbullah ile ilk karşılaşma anından görüntü ortaya çıktı. Hizbullah çatışmayla İsrail askerlerini püskürttüklerini duyurdu.

İsrail güçleri Lübnan​'ı havadan bombalamasının ardından karadan da giriş yapmaya çalışıyor. Hizbullah​ tarafından yapılan açıklamada Odaisseh kasabasında sızma girişimi yapan İsrail askerleriyle çatışmaya girildiği duyuruldu. İlk bilgilere göre 2 asker öldü, 18 asker yaralandı.

Lübnan'daki Hizbullah Hareketinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Hizbullah mensuplarının sabaha karşı İsrail askerleriyle karşı karşıya geldiği belirtildi. Hallet el-Mahafer yönünden Odaisseh kasabasına sızmaya çalışan İsrail piyade kuvvetleriyle çatışma yaşandığı, Hizbullah mensuplarının İsrail'e kayıplar verdirerek geri çekilmeye zorladığı aktarıldı. İsrail medyası ise çatışmada 2 İsrail askerinin öldüğünü, 18 askerin de yaralandığını aktardı. Ordudan ise henüz açıklama yapılmadı.

Karadan İsrail askerlerini püskürttüler! İlk çatışma anı yayımlandı - 1. Resim

İsrail Savunma Kuvvetlerinden (IDF) yapılan açıklamada, kara harekatına katılmak üzere bir tümenin daha Güney Lübnan'a konuşlandırıldığı bildirildi. 36. Tümenin pazartesi gecesi Lübnan'a giren 98. Tümen'e katıldığı belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aslı 2 Ekim 2024 18:16

Bu gibi olaylar hepimizi endişelendiriyor umarım en kısa zamanda barış sağlanır

Sonraki Haber Yükleniyor...