Tgrt Haber

Karga saldırıları bölgedekileri çileden çıkardı insanlar travma yaşamaya başladı

10 May 2023 16:33 - Güncelleme : 10 May 2023 16:48
Karga saldırıları bölgedekileri çileden çıkardı insanlar travma yaşamaya başladı

Fransa'nın başı kargalarla dertte. Ülkenin güneydoğusunda bulunan Auvergne-Rhone-Alpes bölgesinde bulunan Annecy kentinde kargalar sokağa çıkan insanları hedef almaya başladı. Artık yoldan geçen herkese saldırıyorlar.

Saldırganlıklarıyla filmlere konu olan kargalar bu kez Fransa​'da başrolde. Annecy şehrindeki kargalar, sokağa çıkan insanlara saldırmaya başladı. Özellikle bölgedeki bir huzurevinde kalan yaşlılar bu durumdan muzdarip, hayatları resmen kabusa döndü.

Fransız kanal BFMTV’nin haberine göre, huzurevinin yanındaki ağaçlara doluşan kargalar, burada kalan yaşlıların yanı sıra ziyaretçileri de hedef alıyor. Yoldan kim geçerse geçsin saldırıyorlar. Kargaların saldırısından nasibini alan birçok kişi, kafasından yaralandı. Huzurevi​, yaşlıları ve ziyaretçileri korumak için tedbir almaya çalışıyor. Bölgedeki birçok yaya yolu geçişlere kapatıldı, bazı yollara ise polisler konuşlandırıldı.

''SALDIRIDAN SONRA TRAVMA YAŞADIM''

Huzurevi sakinlerinden Andree isimli bir kişi, “On metre yürüdüm ve kafamı bir karga gagaladı. Ben geri dönünce sanırım yine aynı karga bir daha gagasıyla başıma vurdu. Kafam çok incindi ve kanamaya başladı” ifadeleriyle yaşadığı kabusu anlattı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre Andree, saldırıdan sonra travma yaşadığını belirtti.

Karga saldırısından nasibini alan Marie-Claude ismindeki kadın da korunmak için 2 şapka giyerek ve sineklik tutarak dışarı çıktığını anlattı.

AĞAÇLAR KESİLDİ, SALDIRILAR BAŞLADI

Kargaların neden saldırganlaştığı henüz tam olarak açıklanamasa da saldırıların, bölgedeki büyük ağaçların kesilmesi ve kargaların çınar ağaçlarına kümelenmeye başlamasından sonra başladığı ifade ediliyor.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...