Tgrt Haber

Kartel savaşları bezdirdi: 12 yaşındaki çocuklar silahlandı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters
26 Ocak 2024 12:15 - Güncelleme : 26 Ocak 2024 12:16

Meksika'daki kartel savaşları çocukların da silahlanmasına neden oldu. 12 yaşındaki çocuklar, gönüllü olarak polis gücüne katıldılar.

Meksika​'nın güneybatısında bulunan Guerrero​ eyaletindeki dağ köyü Ayahueltempa'da en genci 12 yaşında olan çocuklar, kartellere karşı silahlandı. Ülkenin kırsalında insan kaçırma vakalarının her geçn gün artması, okul çağındaki çocukların silah altına alınmasına neden oldu.

Silahlanan kız ve erkek çocuklar, uzun namlulu silahlarla yüzleri maskeli bir şekilde poz verdiler. Milenio televizyon kanalına konuşan silahlanan çocuklardan biri, ''Kanunsuzluk yüzünden ders çalışamıyoruz'' dedi.

Kartel savaşları bezdirdi: 12 yaşındaki çocuklar silahlandı

''BİZİ KAÇIRMALARINA ARTIK İZİN VERMEYECEĞİZ''

Dört kişilik bir ailenin bir haftadır kayıp olduğu belirtilirken yerel yetkililerden Antonio Toribio, çocukların 700 nüfuslu köyü korumak için ellerinden geleni yaptıklarını, bu sırada yetişkinlerin de kayıp kişileri aradığını söyledi.

Kartel savaşları bezdirdi: 12 yaşındaki çocuklar silahlandı

Toribio, "Bizi kaçırmalarına veya kaybetmelerine artık izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kartel savaşları bezdirdi: 12 yaşındaki çocuklar silahlandı

ŞİDDET EYLEMLERİ ARTTI

Olay, Meksika'nın bazı bölgelerinde organize suç örgütlerinin etkisini gösteren işaretlerden biri olarak kayda geçti. Ülkenin en yoksul eyaletlerinden biri olan Guerrero, son dönemde şiddet eylemlerinin arttığı bölgelerden biri. 

Öte yandan geçen haftalarda bölgede gerçekleşen bir drone saldırısında yaklaşık 30 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıdan uyuşturucu karteli La Familia Michoacana sorumlu tutulmuştu.

Kaynak: Reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...