Tgrt Haber

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'den dünyaya çağrı: İsrail'in gerçek yüzünü gösterin 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
23 Kasım 2023 22:17 - Güncelleme : 23 Kasım 2023 22:27
Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'den dünyaya çağrı: İsrail'in gerçek yüzünü gösterin 

Gazze'de her geçen gün sivil kayıplar artıyor. İsrail ordusu sivil-çocuk demeden bombardımana devam ederken Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde'den dünyaya çağrı geldi. İslam ülkelerine de seslenen Ubeyde, "İşgalci İsrail'i sarsmaya ve gerçek yüzünü göstermeye devam edin" dedi. Kara saldırılarından bu yana, 335 İsrail tankını imha ettiğini belirten Ubeyde, "İşgalciler askeri kayıplarını hala gizliyor ve halkını kandırıyor" diye konuştu.

Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı​'nı öne süren İsrail, Gazze Şeridi​'ne 48 gündür aralıksız olarak saldırılar düzenliyor. İlk önce hava saldırıları gerçekleştiren İsrail ordusu daha sonra tanklarla karadan harekata başladı. 

48 gündür topyekün abluka altında olan Gazze'de ölü sayısı 14 bini aştı. Katar'ın araya girmesi ile birlikte İsrail ve Hamas çatışmalara 4 gün ara verilmesi konusunda anlaştı, esir takası yapacaklarını duyurdu. 

Tüm bunlar yaşanırken İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde​'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Ubeyde, kara saldırılarında İsrail ordusuna ait 335 tankın imka edildiğini söyledi. 

"İSRAİL'İN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERİN"

Açıklamasında dünyaya çağrıda bulunan Ubeyde, "Tüm özgür insanlarına sesleniyorum,  İşgalci İsrail'i sarsmaya ve gerçek yüzünü göstermeye devam edin" ifadelerini kullandı. 

İşte Ubeyde'nin açıklamalarından öne çıkan satır başları;

"Son üç gün içinde birçok operasyon gerçekleştirdik ve çok sayıda işgalci öldürüldü. Salı günü atılan bir pusu sonucu en az 5 işgalci öldürüldü. Onları kurtarmaya gelenleri de pusuya düşürdük ve geri çekildiler.

İşgalciler askeri kayıplarını hala gizliyor ve halkını kandırıyor. Bir mücahidimiz Şeyh Rıdvan mahallesinde toplam 8 askere saldırdı ve kayıplara neden oldu. Yemenli kardeşlerimiz tüm coğrafi engelleri ortadan kaldırdı. Onları selamlıyoruz.

Batı Şeria ve tüm direniş cephelerinde çatışmaların tırmandırılması çağrısı yapıyoruz. Ne kadar sürerse sürsün, düşmanla yüzleşmeye devam edeceğiz

Ümmete ve dünyanın tüm özgür insanlarına sesleniyorum: İşgalci İsrail'i sarsmaya ve gerçek yüzünü göstermeye devam edin. Ürdün'deki kardeşlerimizi her türlü direniş eylemine davet ediyoruz."

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...