Tgrt Haber

Katar 2022 Dünya Kupası için gelecek ziyaretçilere hadis-i şerifler anlatılacak

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Kasım 2022 05:55 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 07:18
Katar 2022 Dünya Kupası için gelecek ziyaretçilere hadis-i şerifler anlatılacak

20 Kasım Pazar günü Katar’da başlayacak olan 2022 FIFA Dünya Kupası öncesinde hazırlıklar devam ediyor. Katar turistlik ve ticari merkezlerin yer aldığı bölgelerdeki panolara ziyaretçilerin okuyabilmesi adına hadis-i şerifler astı.

2022 Dünya Kupası​ için geri sayım sürüyor. 2022 yılının dev organizasyonunu bu sefer Katardüzenleyecek. 32 takım ile sürecek dev mücadeledeler 5 farklı şehirde ve 8 farklı stadyumda gerçekleşecek. İlk kez bir Dünya Kupası organizasyonuna ev sahipliği yapacak olan Katar’da ise hazırlıklar sürüyor.

HADİSİ ŞERİFLER ASILDI

Katar’ın turistlik ve ticari merkezlerinden İnci Adası’ndaki çeşitli noktalarda bulunan panolara hadis-i şerifler ve İngilizce çeviriler asıldı. Panolarda, "Her iyilik bir sadakadır.", "Yarım hurma bile olsa kendinizi (sadakayla) ateşten koruyun, o da yoksa güzel bir söz söyleyin.", "Merhamet etmeyene merhamet edilmez." hadisi şerifleri paylaşıldı.

DÜNYANIN KALBİ DOHA’DA ATACAK

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, hadisi şeriflerin paylaşılmasına ilişkin "Katar, İslam'ı tanıtmak için bilinçli yollar buluyor." ifadelerini kullandı.
Filistinli gazeteci Tamir el-Mishal ise etkinliği "harika ve muazzam bir girişim" olarak değerlendirerek, "Katar'ın başkenti Doha​'nın kalbi, Dünya Kupası ziyaretçilerini İslam ile tanıştırmak için duvarları Peygamberin hadisi şerifleri ve İngilizce çevirileriyle süsledi." yorumunu yaptı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...