Tgrt Haber

Katar'dan Türkiye'ye: Bunu asla unutmayacağız

10 Haziran 2017 07:27
Katar'dan Türkiye'ye: Bunu asla unutmayacağız

Katar Ummu Salal Futbol Kulübü Başkan Yardımcısı Şeyh Temim bin Muhammed Al Sani, Türkiye'ye yaşanan krizde Katar'a verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Katar Ummu Salal Futbol Kulübü Başkan Yardımcısı Şeyh Temim bin Muhammed Al Sani, Türkiye, Kuveyt ve Umman Sultanlığı'na yaşanan krizde Katar'a verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

BUNU ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Al Sani, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Teşekkürler Kuveyt, teşekkürler Umman, teşekkürler Türkiye. Bize gizli ya da açıktan destek olan tüm ülkelere ve halklarına teşekkürler. Bize verdiğiniz desteği unutmayacağız ve gelecek nesillere hatırlatacağız." ifadesini kullandı. 

Türkiye, Suudi Arabistan'ın başını çektiği 8 ülkenin diplomatik abluka uyguladığı Katar'a hem ekonomik hem de resmi düzeyde destek vermişti.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır ve Yemen, pazartesi günü Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu. Katar'ın komşusu olan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını da Katar'a kapatmıştı.

Katar'a karşı diplomatik ablukaya daha sonra Maldivler, uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya'daki Tobruk hükümeti, Moritanya ve Komor Adaları da katılmıştı. Ürdün ise salı akşamı Katar ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürdüğünü ve merkezi Katar'da bulunan El-Cezire televizyonunun yerel ofisini kapattığını duyurmuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...