Tgrt Haber

Seine Nehri'nde sıkışıp kalan katil balinaya ötenazi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 May 2022 10:42 - Güncelleme : 30 May 2022 10:56
Seine Nehri'nde sıkışıp kalan katil balinaya ötenazi

Fransa'da Seine Nehri'ne yanlışlıkla giren katil balinanın sağlığı bozulunca çare ötenazide bulundu.

Fransa​'nın Seine Nehri'ne yanlışlıkla giren katil balina nehirde mahsur kaldı. Yetkililer iki hafta boyunca balinayı gözlemledi ve sağlığının bozulduğunu anladılar. Ardından katil balina için kurtarma operasyonu düzenlendi. Fakat yetkililer, balinayı denize geri döndürme planının başarısız olduğunu ve hayvana ölümcül hastalığı nedeniyle ötenazi uygulanacağını belirtti.

Seine Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Balinayı denize geri döndürme girişimi başarısızlıkla sonuçlandı ve stres seviyelerinin artmasını önlemek için gerçekleştirilen müdahalelerin akşam saatlerinde durdurulmasına karar verildi. Bu koşullarda uzman grubu oybirliğiyle tek çözümün hayvanın acısını sona erdirmek için ötenazi yapmak ve ayrıca taşıdığı hastalığın ileri analizini yapmak olduğu sonucuna varıldı" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...