Tgrt Haber

Rusya’nın asker talebini reddeden Kazakistan’dan yeni açıklama: Böyle talepte bulunamaz

02 Mart 2022 10:18 - Güncelleme : 02 Mart 2022 10:31
Rusya’nın asker talebini reddeden Kazakistan’dan yeni açıklama: Böyle talepte bulunamaz

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgaline tepki gösteren ülkelerden biri olan Kazakistan, tüm Rus televizyon kanallarının yayınlarını engelledi. Daha önce Rusya’nın asker talebini kabul etmeyeceğini duyuran Kazakistan aldıkları karar hakkında net ifadeler kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin tarihi doktrin ile Rus ordusuna Ukrayna’yı işgal emrini verdi. Çatışmaların başkent Kiev’e kadar gelirken Rus ordusu sivil direniş ile karşı karşıya kaldı. Direniş ile birlikte işgal hızı gerileyen Putin farklı senaryoları devreye almaya başladı.

PUTİN'İN ÇAĞRISI İŞE YARAMADI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dünya kamuoyunu savaşa karşı çıkmak için her fırsatta yardıma çağırırken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Rusya ile ilişkileri iyi ülkelerle görüşmeye devam ediyor. Putin daha önce asker talebinde bulunduğu Kazakistan’dan yeni açıklama geldi.

“MÜZAKERELERİN SONUÇLARINI BEKLEYECEĞİZ”

Kazakistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Şahrat Nuruşev, Rusya'nın, ülkesinden Ukrayna'ya asker gönderme talebinde bulunamayacağını söyledi. Rusya ile Ukrayna arasında başlayan doğrudan müzakereleri desteklediklerini belirten Nuruşev, "Maalesef, birbirlerini duymuyorlar. Müzakerelerin sonuçlarını bekleyeceğiz." dedi.

“ASKER TALEBİNDE BULUNAMAZ”

Ülkesinin, Rusya'nın talebi üzerine Ukrayna'ya asker gönderebileceği konusuna da değinen Nuruşev, "Rusya, Kazakistan'dan asker gönderme talebinde bulunamaz. Çünkü mevcut kriz Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) yetki alanına girmiyor." ifadesini kullandı.

TELEVİZYON KANALLARINI DA ENGELLEMİŞTİ

Kazakistan’da ayrıca bölgesel internet ve televizyon hizmetleri sağlayıcısı bir şirket, tüm Rus televizyon kanallarının yayınlarını engellediğini duyurdu. Şirket karara sebep olarak, Ukrayna işgalinde Rus kanallarının Moskova yanlısı tutumunu gösterdi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...