Tgrt Haber

Kendisi küçük kalbi büyük Hollandalı çocuk kapı kapı gezerek Türkiye'deki depremzedeler için yardım topluyor

17 Şubat 2023 11:02 - Güncelleme : 17 Şubat 2023 11:17

Kahramanmaraş'ta meydana gelen korkunç depremlerin ardından dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye yardımlar gelirken Hollanda'da 8 yaşındaki bir çocuk da kapı kapı dolaşarak yardım topladı. Türkiye'deki depremler nedeniyle çok üzüldüğünü söyleyen çocuğun videosu sosyal medyada viral oldu.

Kahramanmaraş​'ın Pazarcık​ ve Elbistan​ ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler, Türkiye​'de derin yaralar açtı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği, on binlerce kişinin ise yaralandığı depremlerde Türkiye'ye dünyadan yardım yağdı. Hollanda'da da 8 yaşındaki bir çocuk, kapı kapı gezerek depremzedeler için yardım topladı.

Kendisi küçük kalbi büyük Hollandalı çocuk kapı kapı gezerek Türkiye'deki depremzedeler için yardım topluyor

Arkasında küçük bir kasası olan bisikletiyle kapı kapı gezen Hollandalı çocuk, evlerinin yakınlarındaki ve okulda bulunan depozitolu şişeleri topluyor. Ayrınca kendisi küçük yüreği kocaman olan çocuk yanında bir de kumbara bulundurarak nakdi yardımları da kabul ediyor. 

Türkiye’deki depremleri gördüğünde çok üzüldüğünü söyleyen Hollandalı çocuk, ''Para toplamak istedim çünkü Türkiye’deki binaların yıkılmasına ve depremzedelere çok üzüldüm. Ağlayan tüm çocuklar, ailesini kaybeden ve evi yıkılan herkes için'' dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...