Tgrt Haber

Kenya'da korkunç olay! Seri katilden kan donduran itiraf: Eşi dahil 42 kadını parçalayarak öldürmüş

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı, AlJazeera
15 Temmuz 2024 11:43 - Güncelleme : 15 Temmuz 2024 17:44

Kenya'da bir taş ocağında parçalanmış halde en az 10 kadın cesedi bulundu. Cesetlerin gün yüzüne çıkmasıyla seri katil Jomaisi Khalisia, 2 yılda eşi dahil 42 kadını öldürdüğünü itiraf etti.

Kenya polisi, başkent Nairobi'nin güneyindeki gecekondu mahallelerinden oluşan Mukuru bölgesindeki terk edilmiş taş ocağında şu ana dek 10 parçalanmış kadın cesedi buldu. Olay ülke genelinde şok etkisine neden olurken, halkın güvenlik zafiyeti nedeniyle gösterdiği tepki üzerine yetkililerden şeffaf soruşturma sözü geldi.

42 KADINI KATLETTİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Detaylı inceleme sonucunda, Kenya polisi seri katil Jomaisi Khalisia'ı yakaladı. Katil verdiği ifadede, eşi dahil 42 kadını boğduktan sonra parçalara ayırarak öldürdüğünü itiraf etti. 

ÖLDÜRDÜKTEN SONRA KALINTILARINI TAŞ OCAĞINA ATTI

Şu ana kadar 9 cesedin bulunduğu açıklanırken, Soruşturma Dairesi Başkanı Amin Muhammed taş ocağının yakınlarındaki Mukuru semtinde yaşayan seri katilin, kadınları kandırıp tuzağa düşürdüğünü, öldürdükten sonra kalıntılarını taş ocağına attığını söyledi. Muhammed, Jumaisi'nin ilk olarak 2022 yılında eşini öldürdüğünü, en son ise 11 Temmuz'da cinayet işlediğini ifade etti.

Kenya'da korkunç olay: Taş ocağında kadınları parçalamışlar! Şimdilik 10 ceset - 1. Resim

EVİNDE PALA VE ÇUVAL BULUNDU


Polis, Jumaisi'nin evinde yapılan aramada çok sayıda cep telefonu, kimlik kartı, bir pala, lastik eldivenler, kadın giysileri, bantlar ve onlarca naylon çuval bulunduğunu açıkladı.Kenya'da korkunç olay! Seri katilden kan donduran itiraf: Eşi dahil 42 kadını parçalayarak öldürmüş - 2. Resim

Öldürülen kadınların yaşlarının 18-30 yaş arasında olduğu ve hepsinin aynı şekilde öldürüldüğü aktarılan açıklamada, bulunan cesetlerin kimliklerini tespit etmek için DNA testi yapılacağı kaydedildi.
Sorgusu devam eden Collins Jumaisi, yarın mahkemede hakim karşısına çıkacak.

Kenya'da korkunç olay! Seri katilden kan donduran itiraf: Eşi dahil 42 kadını parçalayarak öldürmüş - 3. Resim

MEDYAYA SÜREKLİ BİLGİ VERİLECEK

Geçici Polis Şefi Douglas Kanja, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Tüm ulusal polis teşkilatı ve ben, bu trajedinin ailelere, Kware sakinlerine ve diğer Kenyalılara getirdiği derin endişe ve sıkıntıyı anlıyoruz. Şeffaf, kapsamlı ve hızlı soruşturmalar yürütmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Kenya'da korkunç olay: Taş ocağında kadınları parçalamışlar! Şimdilik 10 ceset - 2. Resim

Kanja, şeffaflığın otopsi operasyonunu da kapsayacağını ve medyanın her aşamada bilgilendirileceğini sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı, AlJazeera
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...