Tgrt Haber

Kerkük'te bombalı saldırı

25 Haziran 2014 22:08
Kerkük'te bombalı saldırı

Irak'ın Kerkük kentinde düzenlenen bombalı saldırıda, ilk belirlemelere göre 4 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

Kerkük'ün kuzeyindeki Rahimava semtinde kimliği henüz belirlenemeyen bir eylemci, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) binasının önündeki güvenlik noktasında üzerindeki bombayı patlattı. Saldırıda 4 kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Kerkük Polis Müdürü General Cemal Tahir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıyı güvenlik kamerasından izlediğini belirterek, "Taksiden inen ve üzerinde Kürt kıyafeti olan bir şahıs, kendisinden şüphelenen bir asayiş gücü tarafından durduruluyor. Şüpheli şahıs, kontrol edildiği sırada üzerindeki patlayıcıları patlatıyor" dedi. Söz konusu saldırı, Kerkük'ün peşmerge kontrolüne geçmesinden sonra düzenlenen üçüncü saldırı olarak kayıtlara geçti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
rte17 Haziran 2022 18:09

rte

Sonraki Haber Yükleniyor...