Tgrt Haber

Kerkük'te IŞİD için alarm verildi

14 Ekim 2014 20:23
Kerkük'te IŞİD için alarm verildi

IŞİD'in Irak'ın Kerkük kentine saldıracağına yönelik istihbarat üzerine Peşmergeler, harekete geçti.

Terör örgütü IŞİD'in, Irak'ın Kerkük kentine saldıracağına yönelik istihbarat üzerine Peşmergeler, harekete geçti. Güvenlik güçleri, Kerkük'ün güneyine konuşlanan IŞİD militanlarına kaşı teyakkuzda bekliyor.  IŞİD militanlarının, Kerkük'ü almak için saldırı hazırlığında olduğuna yönelik bilgiler üzerine Peşmergeler, güvenlik önlemlerini artırdı. Kerkük'ün 10 kilometre güneybatısındaki Molla Abdullah bölgesine konuşlandırılan Peşmerge sayısı artırıldı. Bölgeye çok sayıda zırhlı araç ve ağır silah sevkiyatı yapıldı. Peşmerge, burada zaman zaman IŞİD militanlarıyla burun buruna geliyor. Yer yer küçük çaplı çatışmalar çıkıyor. Peşmerge ile IŞİD arasında 50 metre uzunluğunda bir köprü bulunuyor. Peşmergenin bulunduğu noktadan militanlar ve örgüt bayrağı görülüyor.

Bölgede görevli Peşmerge 11. Tugay Komutan Yardımcısı Yarbay Seyyit Lokman Mahmut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in Kerkük'e saldıracağına yönelik bilgilerden sonra bölgedeki güvenlik önlemlerini artırdıklarını belirtti.

"Amaç halkın moralini bozmak"

IŞİD'in halkı tedirgin etmek için sürekli Kerkük'e saldıracağına ilişkin söylentiler yaydığını anlatan Mahmut, "Söylentiler gerçek dışı olsa da gereken tedbirlerimizi aldık. Güçlerimiz 24 saat nöbet tutuyor. IŞİD militanları, daha önce Ramazan bayramını Erbil'de kılacaklarını duyurmuştu. Ancak amaçlarına ulaşamadılar. Örgütün hedefi, halkın ve güvenlik güçlerinin moralini bozmaktır. Oysa şu an bizden korkan IŞİD militanlarıdır" dedi.

IŞİD militanlarıyla zaman zaman çatışmalara girdiklerini aktaran Mahmut, "Militanlar, uzun namlulu silahlarla bulunduğumuz bölgeye ateş ediyor. Anında karşılık veriyoruz. Şimdiye kadar büyük bir çatışma çıkmadı. Ancak her türlü olasılığı değerlendiriyoruz. Kerkük halkını korumak için ne gerekiyorsa yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Mahmut, ABD savaş uçaklarının, karşı cephedeki IŞİD hedeflerini vurduğunu, bunun da kendileri için önemli bir destek ve moral kaynağı olduğunu dile getirdi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...