Tgrt Haber

Kiev düştü mü? Rus askeri Kiev’e girdi mi? Kiev’de son durum nedir?

26 Şubat 2022 12:05 - Güncelleme : 26 Şubat 2022 12:11

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan kriz yerini savaşa bıraktı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in işgal emrini vermesiyle Ukrayna saldırı altında kaldı. Sabah saatlerinde Kiev'de sivillerin yaşadığı binalar vurulurken, yol kenarında ise ölü askerler görüldü. Peki Kiev düştü mü? Rus askeri Kiev’e girdi mi? İşte Kiev’de son durum…

'Kiev düştü mü? Rus askeri Kiev’e girdi mi?' sorusu bugün Rus ordusunun Kiev’i bombalamasının ardından en çok merak edilenler arasında yerini aldı. 24 Şubat Çarşamba günü sabaha karşı Rusya’nın Ukrayna’yı işgali kısa bir sürede savaşa dönüşürken, dün gece geç saatlere kadar Kiev’den patlama sesleri duyuldu. Ukrayna İçişleri Bakanlığı ise Kiev'de bir Rus hava aracının düşürüldüğünü duyurdu. İşte Kiev’de son dakika gelişmeleri

RUS ASKERİ KİEV’E GİRDİ Mİ?

Rusya Devlet Başkanı Putin'in tüm müdahale ve uyarılara rağmen geri adım atmayarak Ukrayna’ya savaş açması tüm dünyada tedirginlik oluştururken Ukrayna halkı ise korku ve panik içinde. Rusya, Ukrayna işgali ile Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük savaşı başlattı. Ukrayna’nın birçok bölgesine giren Rus askerleri havadan, karadan ve denizden saldırılar düzenledi. Rusya ordusuna ait tanklar başkent Kiev'in kuzeyine ulaştı. Dün sabah saatlerinde art arda patlamaların yaşandığı Kiev’de herkes diken üstünde.

KİEV’DE PATLAMA SESLERİ ARTIYOR

Rus saldırısı 24 Şubat sabah 6 sularında başlamıştı. Dün ise yine sabah erken saatlerde Ukrayna’nın başkenti Kiev’de de patlama seslerinin yoğun bir şekilde arttığı duyuruldu. TGRT Haber Dış Haberler Müdürü Tuna Öztunç, Kiev canlı yayını yaptığı sırada patlama seslerinin duyulduğunu aktardı. Patlama seslerinin yükseldiğini ve çok yakında Rus askerinin Kiev’e girmesi muhtemel göründüğü bilgisini verdi. Rus saldırısının üçüncü gününde patlama devam ederken savaş şiddetini artırmış durumda. 

Kiev’de bomba sesleri yükselirken, Poznjaky ve Kharkivska metro istasyonları arasında da bir patlamanın meydana geldiği belirtildi.

Ukraynalı yetkililer Rus hava araçları ve İHA’ların (insansız hava aracı) savunmayı sağlamaya çalıştığını da belirtti.

Son gelen haberlerde göre ise Kiev’in merkezinde iki büyük patlama ve kentin biraz daha uzağında ise üçüncü bir patlamanın meydana geldiği aktarıldı. Fransız haber ajansı da Kiev’in merkezindeki patlamayı “son dakika gelişmesi” olarak kamuoyuna duyurdu.

Kiev düştü mü? Rus askeri Kiev’e girdi mi? Kiev’de son durum nedir?

Reuters haber ajansının servis ettiği fotoğraflar ise savaşın ülkenin farklı noktalarına yayıldığını gözler önüne seriyor. Ukrayna ordusu tarafından paylaşılan bir karede bir Rus zırhlı aracı ve ölmüş bir Rus askeri görülüyor. Reuters haber ajansı askerin üzerinde hangi tarafta görev aldığına dair bir ibare olmadığına dikkat çekti.

RUSYA UKRAYNA’DA SİVİLLERE SALDIRIYOR! KİEV’DE EN ZOR GÜN

Rusya'nın savaş açmasının ardından askeri harekatına ara vermeden devam ediliyor. Son dakika bilgisine göre Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Rusya askeri ve sivil hedefleri vuruyor" açıklamasında bulundu. Rus askerleri çeşitli noktalardan Ukrayna topraklarına girerken son olarak başkent Kiev'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Rus hava kuvvetleri ise ülke genelindeki stratejik ve askeri noktaları hedef alıyor. Ukraynalı vatandaşlardan ise Avrupa'ya gözler başlamış durumda.

Ukrayna İçişleri Bakanı’nın danışmanı olan Anton Herashchenko, Ukrayna askerlerinin Kiev’de Rusya’ya ait bir hava aracını düşürdüklerini fakat bu uçağın da sivillerin yaşadığı bölgeye düştüğünü duyurdu.

Kiev düştü mü? Rus askeri Kiev’e girdi mi? Kiev’de son durum nedir?

Hava aracının İHA mı olduğu yoksa savaş uçağı mı olduğuna dair bir bilgi verilmedi. İki apartmana çarpan enkaz yüzünden en az 8 kişinin yaralandığı belirtildi.

Ukrayna Acil Güvenlik Hizmetleri, hava aracının çarptığı binaların 7A Koshytsia Caddesi’nde olduğunu da açıkladı.

Hükümet Danışmanı "Bugün en zor gün olacak, tanklarla Kiev'i zorlayacaklar" açıklamasında bulundu. İşte, Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Rusya askerlerinin başkent Kiev'e girmesi beklenirken, son duruma baktığımızda saldırılar sonucunda Ukrayna'da 137 asker ölürken 116 yaralı kayıtlara geçti. Başkan Zelensky yaptığı açıklamada ana hedefin kendisi olduğunu belirtti ve Ukrayna'nın NATO'ya alınmasından korktuklarını ifade etti.

160’TAN FAZLA FÜZE FIRLATTILAR

Pentagon’dan üst düzey bir yetkili ise çatışmanın ilk aşamasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yetkili, Rusya’nın Ukrayna’ya önceki geceden beri farklı menzil ve kalibrelerde 160’tan fazla füze fırlattığını bildirdi.

Kiev düştü mü? Rus askeri Kiev’e girdi mi? Kiev’de son durum nedir?

Pentagon yetkilisi yaptığı açıklamalarda, daha önce bu sayıyı 100’den fazla olarak açıkladıklarını ancak hem Rusya’nın gün içinde füze fırlatmaya devam ettiğini hem de ellerindeki bilgileri güncellediklerini ve 160 sayısına ulaştıklarını belirtti.

Kuzeyden Ukrayna’ya giren Rus güçlerinin ne ölçüde hızlı ilerlediğini bilmediklerini belirten yetkili, “Ama Kiev’e daha da yaklaştıklarına inanıyoruz.” dedi.

KİEV’DE SON DURUM NE? 25 ŞUBAT PERŞEMBE SAVAŞIN İKİNCİ GÜNÜ

Rus askerleri dün sabah saatlerinde kısa sürede Ukrayna topraklarına girerken birçok askeri ve stratejik nokta hedef alındı. Rusya Ukrayna savaşı son durum haberleri ajanslar tarafından duyuruluyor ve özellikle Kiev'den son dakika haberleri geliyor. Edinilen son bilgiye göre, Rus güçleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ablukaya aldı.

  • Rus tankları Kiev'e 10 km mesafedeki Obolon'a doğru ilerliyor
  • Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı: Bankacılık sistemi çalışmaya devam edecek. Limanlar ve hava sahası kapalı. Rusya Kiev'i alıp Zelenskiy'i öldürmek istiyor
  • Rusya Savunma Bakanlığı: Bölgedeki durumun istikrara kavuşmasının ardından, teslim olan tüm Ukraynalı askerler serbest bırakılacak. Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın 11 askeri havaalanının devre dışı bırakıldı
  • Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Çernobil Nükleer santral alanını korumak için paraşütçü birliği indireceğiz" ifadeleri kullanıldı
  • Ukrayna İçişleri Bakanlığı: Son 24 saatte Rusya 33 sivil yerleşim birimine saldırdı, iki çocuk öldü
  • Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar: Rus ordusu Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait iki zırhlı araca el koydu ve Kiev'e doğru ilerliyor
  • Zelenskiy'den Rusya'ya diyalog çağrısı geldi. Zelenskiy açıklamasında "Rusya'yı yeniden müzakere masasına oturtmalıyız" dedi.
  • Kiev'de yeniden hava saldırısı alarmı verildi, herkesten en yakın sığınağa gitmesi istendi
  • Ukrayna Ordusu: Ukrayna Kuvvetleri Çernigov yakınlarında Rus askerlerini bastırmayı başardı
  • Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı: Rus ordusu bugün Kiev'in sadece çevre bölgelerine girebilir
  • Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba açıklamasında "Korkunç Rus füzesi Kiev'e saldırdı. Başkentimiz en son 1941'de Nazi Almanyası tarafından saldırıya uğradığında böyle bir şey yaşadı. Ukrayna o kötülüğü yendi ve bunu yenecek. Putin'i durdurun. Rusya'yı izole edin Tüm bağlarınızı kesin. Rusya'yı her yerden kovun" dedi
  • Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Geraşçenko, başkent Kiev'de Rusya'nın askeri operasyonunda bazı konutlara roket düşmesi sonucu hasar aldığını belirtirken, üç sivilin yaralandığı açıklandı.
  • Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Hanna Malyar, Rusya'ya ait 7 uçak, 6 helikopter, 30'dan fazla tank ve 800'den fazla asker öldürüldüğünü duyurdu.
  • Kiev'de yerel saatle 04.20'den sonra art arda patlamalar yaşandı.
  • ABD Savunma Bakanlığından üst düzey bir yetkili, Rusya’nın şu ana kadar Ukrayna’ya 160’tan fazla füze fırlattığını ve kuzeyden ülkeye giren Rus güçlerinin Kiev’e daha da yaklaştığını açıkladı.

KİEV’DE HALK TREN GARINA AKIN ETTİ

Rus ordusu tarafından şehrin farklı yerlerinden kuşatma altına alınan başkentten ayrılmak isteyen halk, tren garına akın etti. İstasyon içinde halkın panik halinde şehirden uzaklaşmak için trene bindiği görüldü. Otobüs ve trenlere bilet bulamayan vatandaşların taksilere binerek şehirden uzaklaşmaya çalıştıkları görülürken durumu fırsat bilen taksi şoförlerinin de Kiev'den Livov’a otobüs veya trenle 20 dolara gidilen yol için kişi başı 400 dolar istedikleri öğrenildi.

SAVAŞIN ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE RUS ASKERLERİ KİEV’E İLERLİYOR! 26 ŞUBAT 2022

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısında üçüncü güne girildi. Ukrayna'nın birçok kenti hava saldırısı altında, Kiev'de de çatışmaların yaşandığı bildiriliyor. Zelenskiy, Kiev'den yeni bir video paylaşarak, "Ülkeden ayrılmadım, silah bırakmayacağız" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a sabah saatlerinde özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından Kiev dahil ülkenin çeşitli kentlerinde patlama sesleri duyulmaya başlandı.

Rus askerlerinin Kiev'e yaklaştığı belirtiliyor. Ülkenin farklı bölgelerinde Rus güçleriyle Ukrayna askerleri arasında çatışmalar gün boyu devam ederken, askeri müdahalenin faturası ağırlaşıyor.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerine ait 14 savaş uçağı, 8 helikopter, 102 tank ve 536 zırhlı aracın vurulduğunu, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihayil Podolyak da 3 bin 500'den fazla Rus askerin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Ukrayna lideri Zelenskiy, "Uzun süredir devam eden tartışmayı kesin olarak kapatmak ve Ukrayna'nın AB üyeliğine karar vermek için can alıcı an geldi. Charles Michel ile Ukraynalıların özgür gelecekleri için daha etkili yardım ve kahramanca mücadeleyi konuştuk" dedi.

Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, Kiev yakınındaki Julianı Havalimanı'nın vurulduğunu söyledi.

  • "Ukrayna'nın askeri altyapısının 821 tesisi vuruldu.
  • Bunlar arasında vurulan 14 askeri havaalanı, 19 komuta merkezi ve iletişim merkezi, 24 adet S-300 ve Osa uçaksavar füze sistemi, 48 radar istasyonu var.
  • Düşürülen: 7 savaş uçağı, 7 helikopter, 9 insansız hava aracı var.
  • 87 tank ve diğer zırhlı muharebe araçları, 28 çoklu roketatar, 118 adet özel askeri araç imha edildi.
  • Rus Donanması güçleri, Ukrayna deniz kuvvetlerine ait 8 askeri botu imha etti.
  • Rus askerleri Melitopol kentini ele geçirdi."

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerine ait helikopter ve 3 uçağın vurulduğunu bildirdi.

Başkanlığın Facebook hesabından yapılan açıklamada, Ukrayna ordusunun Rusya'ya ait bir helikopter, 2 Su-25 savaş uçağı ve İl-76 nakliye uçağını vurduğu belirtildi.

Rus birliklerinin Kiev bölgesinin Vasilkov kentine paraşütlerle inmeye çalıştığı kaydedilen açıklamada, başkent Kiev sokaklarında çatışmaların sürdüğü aktarıldı.

3500'DEN FAZLA RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi: 3500'den fazla Rus askeri öldürüldü, 200 asker esir alındı.

ZELENSKİY'DEN YENİ AÇIKLAMA

Ukranya lideri Vladimir Zelenskiy, "Ülkeden ayrılmadım, Kiev'deyim, silah bırakmayacağız. Orduyu silahlarını bırakmaya çağırdığı iddia edilen sahte haberlere inanmayın dedi" dedi.

Reuters'a konuşan görgü tanıkları, Kiev kent merkezinde, hükümet binalarının yakınında silah sesleri duyulduğunu aktardı.

ABD'NİN TAHLİYE TALEBİNE OLUMSUZ YANIT VERMİŞTİ

ABD'nin Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'e Rusya tarafından yakalanması ya da öldürülmesini önlemek için kendisini Kiev'den çıkarmayı teklif ettiği ancak Zelenski'nin bu teklife şu ana kadar olumsuz yanıt verdiği iddia edilmişti.

KİEV'DE FÜZELER APARTMANI VURDU

Ukrayna'nın başkenti Kiev'den çok çarpıcı görüntüler geliyor. Kiev'in Juliana bölgesinde bir apartman füzelerle vuruldu.

Kiev düştü mü? Rus askeri Kiev’e girdi mi? Kiev’de son durum nedir?

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısında 3. güne girildi. Rus güçleri Kiev merkezine ilerleyişini sürdürürken başkentin çevresine yönelik hava saldırıları da devam ediyor.

Kiev düştü mü? Rus askeri Kiev’e girdi mi? Kiev’de son durum nedir?

Başkent Kiev'in Juliana bölgesine bir apartmanın seyir füzeleri ile vurulduğu öğrenildi. Apartmanın saldırı sonrası görüntüleri de paylaşıldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...