Tgrt Haber

Rusya İHA ile saldırdı! Kiev sabah yine patlama seslerine uyandı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
19 Aralık 2022 09:54 - Güncelleme : 19 Aralık 2022 10:16
Rusya İHA ile saldırdı! Kiev sabah yine patlama seslerine uyandı

Rusya saldırısı altında olan Ukrayna’nın başkentinde sabah saatlerinde yeniden patlama sesleri duyuldu. Kiev’in bazı bölgelerinde yaşanan patlama sonrasında şehrin belediye başkanı altyapı tesislerinin hasar gördüğünü vurguladı.

Rusya​ ile Ukrayna​ arasında süren savaş​ 10 aya yaklaştı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği ve milyonlarca kişinin ülkesini terk etmek zorunda kaldığı savaşta Rus güçleri Ukrayna’nın birçok altyapı tesisini vurdu. Enerji tesislerin vurulması ile karanlığa gömülen ve temiz su sıkıntısı yaşayan Ukraynalılara yardım talebi bir kez daha yinelendi.

UKRAYNA’NIN BAŞKENTİNDE PATLAMA SESLERİ

Söz konusu saldırıların etkileri sürerken Ukrayna’nın başkenti Kiev’de sabah saatlerinde yeniden patlama sesleri duyuldu. Ukrayna'nın başkenti Kiev​'in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko​ Telegram hesabından yaptığı paylaşımında, kentte patlamaların meydana geldiğini belirterek "Başkentin Solomyanskyi ve Shevchenkivskyi semtlerinde çok sayıda patlama sesi duyuldu." ifadesini kullandı.

CAN KAYBI YOK

Saldırılarda Kiev'deki kritik altyapı tesislerinin hasar gördüğünü vurgulayan Kliçko, "Kiev'de can kaybı yok. Sağlık görevlileri ve kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor." açıklamasında bulundu.

Kiev Bölgesel Askeri İdaresi Başkanı Oleksiy Kuleba da sosyal paylaşım hesabından, Rus güçlerinin sabah saatlerinde Kiev'e yönelik insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenlediğini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...