Tgrt Haber

Kim Jong-un'dan Putin'e tam destek: Rus liderin elini sıkıca tutacağım

12 Haziran 2023 14:45 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 15:05
Kim Jong-un'dan Putin'e tam destek: Rus liderin elini sıkıca tutacağım

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan, Rus lider Vladimir Putin'e samimi bir mektup geldi. Kuzey Kore'nin lideri, Ukrayna'nın işgal girişiminde Putin'e verdiği desteği sürdüreceğini belirtti.

Kuzey Kore​ lideri Kim Jong-un, Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'Rusya Günü' dolayısıyla oldukça samimi bir mektup gönderdi. Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KNCA'nın haberine göre Kim, ''İki ülke halklarının güçlü bir ülke kurma yönündeki büyük hedefi doğrultusunda Rusya liderinin elini sıkıca tutacağım” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore'nin Rusya arasındaki bağları, 'değerli stratejik ilişki' olarak nitelendiren Kim Jong-un, ülkesinin Rusya-Ukrayna savaşında, Rusya'nın yanında olduğunu tekrarladı, ''tam destek vermeye ve dayanışmaya'' devam edeceklerini belirtti.

RUSYA'YA EN BÜYÜK DESTEĞİ VERENLER ARASINDA

Batı ittifakı karşısında nükleer füze denemeleriyle tepkilerin hedefi olan Kuzey Kore, Rusya'nın dünyayı ayağa kaldıran Ukrayna​ işgaline en büyük desteği veren ülkelerden biri olmuştu. Pyongyang, ABD'nin ve Batı'nın hegemonya kurma çabasının savaşın en önemli nedeni olduğunu savunmuştu.

Ukrayna’daki savaş nedeniyle uluslararası toplum Rusya’ya ambargo uygularken Pyongyang’ın Moskova’ya silah gönderdiği iddiası gündem olmuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...