Tgrt Haber

Kiraya zammı sohbet robotu ChatGPT engelledi!

19 Nisan 2023 16:47 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 17:01
Kiraya zammı sohbet robotu ChatGPT engelledi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Svetlana isimli kadın, ev sahibinin kiraya zam yapmasını sohbet robotu ChatGPT ile engelledi. Üstelik yapay zeka sayesinde daha önce şikayetçi olduğu ortak çamaşır odasının da yeniden kullanılmasını sağladı.

ABD'de hayatını idame ettiren 28 yaşındaki Svetlana, ChatGPT​ sayesinde kirasına zam yapılmamasını sağladı. Yapay zeka uygulaması, hızlı bir şekilde günlük yaşamın her noktasına dokunurken son ortaya çıkan olay şaşırttı. İki senedir iş bulamayan ve kirada kaldığı evin aletleri de bozuk olan Svetlana'nın ev sahibi, kiraya zam yapmak istedi. Svetlana, ev sahibinden indirim isterken gelen zam talebiyle neye uğradığını şaşırdı.

Ev sahibinin kirada binde 4'lük bir zam yapmak istediğini söylemesinin ardından Svetlana, ChatGPT'ye başvurdu.  Yapay zekayı bir avukat gibi kullanan kadın, ondan yasalara uygun, tüm haklarının yer aldığı bir metin yazmasını istedi.

HUKUK JARGONUNA UYGUN SERT MESAJ

ChatGPT, Svetlana'nın talimatları doğrultusunda New York yasalarına göre kira sabitleme kanununa göndermeler de içeren, jargona uygun sert bir mesaj hazırladı.

Bu mesajın ardından Svetlana'nın ev sahibi bir daha kira zammı​ için talepte bulunmazken, genç kadının daha önce şikayetçi olduğu ortak çamaşır odası da tekrar kullanıma açıldı. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...