Tgrt Haber

Kırgızistan'da da TikTok yasaklandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 Ağustos 2023 07:30 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 07:42
Kırgızistan'da da TikTok yasaklandı

TikTok'un dünyanın birçok ülkesinde yasaklandığı kervana Kırgızistan da katıldı. Yapılan açıklamada, TikTok'un çocukların ahlaki eğitimlerini olumsuz yönde etkileyebileceği ve psikolojik sağlıklarına zarar verebilecek bilgiler barındırdığına dikkat çekildi.

Çin merkezli sosyal medya​ platformu TikTok​, bir ülkede daha yasaklandı. Kırgızistan​'da Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik​ Politikası Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, TikTok'un çocukların zihinsel gelişimi ve sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dair çok sayıda şikayet geldiği aktarıldı.

GENÇ NESLİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYOR

TikTok'un kullanıcıyı kısa kliplerden oluşan sanal dünyaya sürüklediği, gençlerin bunları izledikten sonra bazılarının hayati tehlike arz eden belirli videoları tekrarlamaya çalıştığına dikkat çekilen açıklamada, bu durumun genç neslin duygusal durumunu olumsuz yönde etkilediği belirtildi.

BAŞVURU YAPILDI

Bakanlığın bu nedenlerden dolayı ülkede TikTok'un yasaklanmasına karar verdiği bildirilen açıklamada, kararın uygulanması için Dijital Kalkınma Bakanlığına başvurulduğu aktarıldı.

TİKTOK HANGİ ÜLKELERDE YASAK?

Peki dünya çapında en popüler sosyal medya platformundan biri olan TİkTok hangi ülkelerde yasak? İşte Tiktok'un yasak olduğu ülkeler: ABD, Kanada, Almanya, Fransa, İrlanda, Avusturya, Danimarka, İsveç, Norveç, İngiltere, Yeni Zelanda, Avustralya, Afganistan, Hindistan, Ürdün ve Tayvan

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...