Tgrt Haber

Kırmızı göz hastalığı alarmı! Bulaşıcı hastalık yüzünden 86 bin kişi hastanelere koştu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Eylül 2023 17:10 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 17:23
Kırmızı göz hastalığı alarmı! Bulaşıcı hastalık yüzünden 86 bin kişi hastanelere koştu

Pakistan'ın Pencap eyaletinde kırmızı göz hastalığı patlak verdi. Hastalık nedeniyle hastanelere başvuran kişi sayısı 86 bine ulaştı. 

Pakistan​'da halk arasında 'kırmızı göz' hastalığı' olarak bilinen konjonktivit salgınıyla mücadelede ülke sınıfta kaldı. Pencap​ eyaletinde kırmızı göz hastalığı nedeniyle hastanelere başvuran kişi sayısı 86 bine ulaştı. Bulaşıcı göz virüsü nedeniyle 56 binden fazla devlet ve özel okulda eğitime ara verildi. 

Salgının okullarda yaygın olması nedeniyle belirti gösteren kişilere okul yönetiminin izin verdiği öğrenildi. Uzmanlar, ilerleyen günlerde vaka sayısının daha da artmasından endişe duyuyor.

HER ŞEHİRDE BİNLERCE VAKA

Pencap Sağlık Müdürlüğü tarafından salı günü yayımlanan raporda, 1 hafta içinde 40 bin vakanın, eylül ayında ise 86 bin 133 vakanın bildirildiği kaydedildi. Pencap eyaletine bağlı Bahawalpur kenti 16 bin 744 vakayla hastalığın en çok görüldüğü kent olurken, Faysalabad’da 10 bin 22, Lahor’da 7 bin 538, Dera Gazi Han’da 3 bin 998, Gujranwala’da 3 bin 834, Multan’da 3 bin 311, Sheikhpura’da 3 bin 27, Layyah’da 2 bin 223, Norowal’da 2 bin 843, Sialkot'ta 2 bin 646, Muzaffargarh’da 2 bin 97, Kasur’da 2 bin 424, Khanewal kentinde ise 2 bin 66 vaka görüldü.

KIRMIZI GÖZ HASTALIĞI BELİRTİLERİ

Halk arasında kırmızı göz hastalığı olarak da bilinen konjonktivit, göz akını örten şeffaf dokunun ve göz kapaklarının içinin iltihaplanmasıdır. Bu durum da göz içinde kanlanmaya yol açar.

Hastalığın başlıca tipleri, iltihaba neden olan nedenlere göre adlandırılır:

  • Viral Konjonktivit
  • Bakteriyel Konjonktivit
  • Alerjik Konjunktivit

ÖKSÜRME VE HAPŞIRMAYLA BİLE BULAŞABİLİR

Konjonktivit belirtileri varsa, konjoktivitin viral veya bakteriyel etkenlerden kaynaklanması halinde hastalığı bulaştırabilirsiniz. Viral kaynaklı olanlarda enfeksiyon hızla yayılabilir.

Özellikle öksürme ve hapşırma ile bile bulaşabilir. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...