Tgrt Haber

Yunanistan'da yeni kabine belli oldu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Haziran 2023 00:11 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 00:11
Yunanistan'da yeni kabine belli oldu

Yunanistan'da hükümet krizinin ardından ikinci kez düzenlenen genel seçimin galibi Kyriakos Miçotakis’in lideri olurken yeni hükümetin kabinesi de açıklandı. Miçotakis kabineye eski isimlerden de eklemeler yaptı.

Yunanistan’da 21 Mayıs'ta gerçekleştirilen ve Yeni Demokrasi Partisi​'nin (ND) büyük bir farkla önde bitirdiği seçim sonrası parti lideri Başbakan Kiryakos Miçotakis​ hükümeti kurmak için yeterli sandalye elde edememişti. Uzun süren hükümet krizinin ardından Yunanistan​ halkı dün yeni hükümeti seçmek için tekrar sandık başına gitti. 

KABİNE BELLİ OLDU 

Parlementoda çoğunlu sağlayacak 158 sandalyeyi alan Miçotakis, yeni kabinesini de duyurdu. 

Yeni Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis'in yaptığı açıklamaya göre, eski Dışişleri Bakanı Nikos Dendias​, Savunma Bakanlığı'na getirildi.

Yeni Dışişleri Bakanı ise daha önce ulaştırma ve devlet bakanlığı görevlerinde bulunan Yorgos Yeropetritis oldu. Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Yeropetritis, Oxford Üniversitesinde doktora yaptı. Yeropetritis, Dışişleri Bakanlığı dahil olmak üzere çeşitli bakanlıklarda danışman olarak görev yapmasının yanı sıra Yeni Demokrasinin parti programının oluşturulmasından sorumlu heyette de bulundu.

Daha önce ABD'de büyükelçilik görevi de yapmış olan tecrübeli diplomat Aleksandra Papadopulu ve daha önce adalet bakan yardımcılığı yapmış olan 1984 doğumlu Yorgos Koçiras yeni dışişleri bakan yardımcıları olurken, bir önceki Miçotakis hükümetinde de dışişleri bakan yardımcısı olan Kostas Frangoyannis, görevine devam edecek.

Kabineye yeni eklenen Toplumsal Bütünlük ve Aile Bakanlığını ise daha önce bakan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş Sofia Zaharaki üstlendi.

Yeni kabine üyeleri yarın Cumhurbaşkanlığında yemin ettikten sonra devir teslim töreni ile görevlerine başlayacak.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...