Tgrt Haber

Kızını takip edip yüzlerce mesaj atan arayan anneye hapis cezası!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Independent, The Korean Herald
16 Eylül 2023 10:01 - Güncelleme : 16 Eylül 2023 10:17
Kızını takip edip yüzlerce mesaj atan arayan anneye hapis cezası!

Güney Koreli bir kadın, yetişkin kızını ısrarlı bir takibe aldı. Kızına gün içinde yüzlerce mesaj atıp arayan kadın, bu durumu fiziksel takibe kadar taşıdı ve 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Güney Kore​'de 50'li yaşlarında bir kadın​, kızını adeta bir saplantı haline getirdi. Kızına gün içinde 306 kısa mesaj gönderip, 111 kez arayan kadın, ilk olarak birkaç mesajla başladı. Kadın, başlarda kızına Kitab-ı Mukaddes okumayı önermek ya da kızının evinde kalıp kalamayacağını sormak gibi mesajlar atıyordu. Kızı mesajlarına cevap vermekten kaçınmaya başlayınca ise aşağılayıcı ifadeler kullanmaya başladı, mesajları sözlü tacize dönüştü.

The Korean Herald gazetesinin haberine göre, kızın ya da annenin kimlikleri hiçbir zaman paylaşılmadı. Kız​, annesinden şikayetçi olunca mahkeme annenin ısrarlı fiziksel takip de yaptığını tespit etti. Annenin, belirtilen süre zarfında kızının evine 8 kez izinsiz ziyarette bulunduğu bildirildi.

Daejeon bölge mahkemesi belgelerine göre, kadın zaman zaman gizlice kızının evinin içine bile bakmış. Geçen haziranda polisin ihtiyati tedbir kararı çıkarmasına rağmen kadın 6 kez daha izinsiz giriş yapmış.

Annenin eylemlerinin ne kasıtlı ne de önceden planlanmış olduğu iddiasına rağmen, mahkeme kadının savunmasını reddetti.

MAHKEMEDEN EĞİTİM ŞARTI

Mahkeme hapis cezasına ek olarak kendisine 40 saat ısrarlı takip karşıtı eğitim verilmesini de şart koştu.

Güney Kore yasalarına göre, ısrarlı takipten suçlu bulunan kişiler 30 milyon won'a (yaklaşık 610 bin TL) kadar para cezasına veya üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Suçlunun silah bulundurduğu tespit edilirse, azami ceza 50 milyon won (yaklaşık 1 milyon TL) para cezası ve 5 yıl hapis cezasına yükselir.

Kaynak: The Independent, The Korean Herald
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...