Tgrt Haber

Son dakika! KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a saldırı girişimi: Rumlar ortalığı karıştırdı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
29 Mart 2023 21:32 - Güncelleme : 29 Mart 2023 23:07

Son dakika haberi: Londra'da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a saldırı girişimi gerçekleştirildi. Tatar, "Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar" dedi. TGRT Haber canlı yayınına katılan Tatar, "Gittiğimde gerçekten çılgına dönmüş çok sayıda Yunanlı genç protesto ediyordu. 'Türkiye Kıbrıs'ta işgalcidir' gibi üniversite ortamına yakışmayacak davranışlarla karşıladılar" diyerek saldırı girişimi ile ilgili detayları verdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar​, bir takım görüşmeler gerçekleştirmek üzere İngiltere'nin başkenti Londra​'ya seyahat etti. Londra'da bir etkinliğe katılmak üzere yola çıkan Tatar, ellerinde Yunan bayrakları bulunan bir grup Rum öğrencinin sözlü saldırısına uğradı. 

ÖLÜM TEHDİDİ!

Rumlar bir yandan "Türkler Kıbrıs’tan dışarı", "Kıbrıs Rum'dur, Tatar'a ölüm" şeklinde skandal sloganlar attı. Türk​ öğrenciler ise Tatar’ı alkışlarla karşıladılar.

TATAR'DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ: ÖLÜM SLOGANLARIYLA ÖNÜMÜZÜ KESTİLER 

Tatar yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar. 'Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm sloganları ile önümüzü kestiler. Polisler olmasa saldıracaktılar. Biz haklı davamızı anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Her platformda davamızı anlatacağız" dedi. 

"ÇILGINA DÖNMÜŞLERDİ"

TGRT Haber canlı yayınına katılan Ersin Tatar, üniversiteden bazı gençlerin Yunanistan bayraklarıyla önlerine çıktığını söylerken "Varlığımızı kabul etmeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız" dedi. Tatar, "Son iki gündür Londra'da çeşitli temaslarda bulşunuyorum. Yeni siyaseti var gücümüzle anlatmaya çalışırken bana bazı gençlerden konferans daveti geldi. Maalesef Rumlar ortalığı karıştırmak için her türlü girişimde bulundular. Ben konsferasna gitmeden önce Yunan bayrakları ile benim oraya gitmeye çalışmamı engellemeye çalıştılar. Ben 'o konferansı vereceğim' dedim" ifadelerini kullandı.  

Son dakika! KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a saldırı girişimi: Rumlar ortalığı karıştırdı

"RUMLARLA ANLAŞMA YAPMAMIZ ZOR"

"Gittiğimde gerçekten çılgına dönmüş çok sayıda Yunanlı genç protesto ediyordu. 'Türkiye Kıbrıs​'ta işgalcidir' gibi üniversite ortamına yakışmayacak davranışlarla karşıladılar. Polis yardımıyla girebildik" diyen Tatar, "Yüze yakın öğrencinin olduğu salonda konferansımı ve mesajlarımı verdim. Güvenlik tedbirleriyle oradan uzaklaştım. Rumlarla bizim anlaşma yapmamız oldukça zor. Bizim varlığımızı kabul etmeyen bir zihniyetle karşı karşıyayız" dedi. 

"TÜRKİYE HER ZAMAN YANIMIZDA"

Kıbrıs'ta iki ayrı devletin olduğunu söyleyen Tatar, "King's College gibi bir eğitimin beşiği bir üniversitede böyle bir rezillik pek rastlanmaz diye düşünüyorum. Güvenlik zaafiyeti yok. Benim güvenliğim de vardı. Bu tedbirler alınmasaydı her türlüsünü yaparlardı. Çılgına dönmüş bir kalabalık vardı. Kıbrıs'ta iki ayrı devlet vardır. İster kabul etsinler isterse kabul etmesinler Kuzey'deki devletin Cumhurbaşkanı'yım. Beni Fuat Oktay aradı ve yanımızda olduğunu söyledi. Türkiye her zaman olduğu gibi yine yanımızda" açıklamasında bulundu.  

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...