Tgrt Haber

KKTC milletvekili Doğuş Derya Atina'yı değil Ankara'yı hedef aldı! Söyledikleri ile Rauf Denktaş'ın kemiklerini sızlattı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
06 Ekim 2022 13:41 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 14:06

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili olan Doğuş Derya parlamento konuşmasında Türkiye’yi ve adadaki Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef aldı. İki bölgeli federal yapıyı savunmaya devam edeceklerini söyleyen Derya, “KKTC'yi önce Erdoğan tanısın” gibi skandal ifadeler kullandı.

Türkiye’nin yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası meşruiyeti için yıllardır süren çabasına rağmen adadan skandal bir sözler yükseldi. Türkiye’nin siyasi arenada her zaman yanında olduğu KKTC’nin parlamentosunda yapılan bir konuşma sosyal medyada gündem oldu.

TÜRKİYE’Yİ VE TSK’YI HEDEF ALDI

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Doğuş Derya vekillere yaptığı konuşmada Türkiye’yi ve adadaki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hedef aldı. “Birisi milliyetçilik yarışına girdi diye bu ülkenin evlatlarının geleceği ortadan kalkıyor” diyen Derya, “Bir Kıbrıslı yurtsever, Türk olarak konuşuyorum. Onun için bir futbol taraftarı gibi ele almayacaksın bu konuları” dedi.

ERDOĞAN’A SKANDAL SÖZLER: ÖNCE SEN TANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da hedef alan Doğuş Derya, “KKTC’yi tanıyın demiş Erdoğan​. Önce kendileri tanısınlar lütfen. Bu ülkede ayrı bir devlet olduğunu, bu ülkenin kurumları olduğunu, bu ülkenin parlamentosu olduğunu lütfen kendileri tanısınlar önce” ifadelerini kullandı.

Doğuş Derya’nın daha önce HDP mitinglerine katıldığı ve eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer HDP vekilleri ile pozlar vermişti. Derya’nın ayrıca Yunanistan eski Başbakanı Aleksis Çipras ile de yakın ilişkileri bulunuyor. 

KKTC milletvekili Doğuş Derya Atina'yı değil Ankara'yı hedef aldı! Söyledikleri ile Rauf Denktaş'ın kemiklerini sızlattı

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...