Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Çavuşoğlu açıkladı: KKTC Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabul edildi

11 Kasım 2022 10:30 - Güncelleme : 11 Kasım 2022 13:18
Son dakika! Bakan Çavuşoğlu açıkladı: KKTC Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak kabul edildi

Son dakika... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türk Devletleri Teşkilatı’na Gözlemci üye olarak kabul edildiğini açıkladı.

Özbekistan'ın Semerkant​ şehrinde düzenlenen, Türk Devletleri Teşkilatı​ (TDT) Devlet ve Hükümet Başkanları 9. Zirvesi'nde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti​'nin teşkilatta gözlemci üye olması kabul edildi. Bakan Çavuşoğlu​, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, her zaman KKTC'nin yanında olduklarını belirtti.

Kritik gelişmeyi Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye olarak kabul edildi" sözleri ile açıkladı. 

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1590962546411917312

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'ın Semerkant kentinde Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde yaptığı konuşma "Kardeşlik hukukumuzun gereğini yerine getirerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, Teşkilatımıza gözlemci üye olmasını kabul ettik" ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...