Tgrt Haber

Komşuda Batı Nil virüsü alarmı! Son 1 haftada 9 kişi toplamda 19 kişi öldü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
05 Ekim 2023 14:34 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 14:53
Komşuda Batı Nil virüsü alarmı! Son 1 haftada 9 kişi toplamda 19 kişi öldü

Batı Nil Virüsü, Yunanistan'da 19 kişinin ölümüne neden oldu. Uzmanlar hayatını kaybedenlerin sayısının daha da artacağından endişe duyuyor.

Komşu ülke Yunanistan​'a, Batı Nil Virüsü endişesi hakim. Bu virüs nedeniyle son bir haftada 9 kişi, toplamda ise 19 kişi hayatını kaybetti. Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) tarafından yapılan açıklamada, virüsün özellikle Tesalya, Orta Makedonya, Doğu Makedonya, Trakya, Batı Makedonya ve Epir bölgelerinde tespit edildiği belirtildi.

BATI NİL VİRÜSÜ ENDİŞESİ KKTC​'Yİ DE SARDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) de Batı Nil virüsü ile mücade ediyor. Sağlık Bakanlığı Lefkoşa'da bu virüse rastlandığını açıkladı. Virüsün insanlara en sık 'Culex' cinsi sivrisineklerin ısırmasıyla bulaştığı belirtildi. 

Komşuda Batı Nil virüsü alarmı! Son 1 haftada 9 kişi toplamda 19 kişi öldü

MİDE BULANTISI, KUSMA, İSHAL...

Virüsün aşı veya ilaçla tedavisinin bulunmadığı ve semptomları görülen kişilerde mide bulantısı, kusma, ishal, deride kızarıklık ve lenf bezlerinin aşırı şişmesi durumlarının yaşanabileceği aktarılan açıklamada, bakanlığın, virüse karşı gerekli tedbirleri aldığı ve sivrisinek ilaçlamasının aralıksız sürdürüldüğü vurgulandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...