Tgrt Haber

Komşuda define mesaisi! Yunanistan'ın umudu Osmanlı hazinesi: Detektör satışları patladı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
10 Nisan 2023 22:28 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 23:02

Ekonomik krizle boğuşan boğuşan Yunanistan halkı çözümü definelerde aramaya başladı. Halkın kasası boşalınca, halk umudu ‘Osmanlı Hazineleri’ne bağladı. Detektör satışlarının arttığı ülkede umudunu definelere bağlayan halk, son 2 yılda 3 bin 789’un üzerinde detektör satın aldı.  

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan​'da halk, umutlarını Osmanlı Hazineleri'ne bağlamış durumda. Resmi rakamlara göre son 2 yılda 3 bin 789'dan fazla detektör satışı gerçekleştiğini Atina​ hükümeti de aynı dönemde 321 hazine arama ruhsatı verdi.

HAZİNE AVCILARI İŞ BAŞINDA

TGRT Haber'deki habere göre,Yunanlar, Osmanlı dönemine ait olduğuna inandıkları hazineleri bulabilmek için yoğun çaba harcıyor. Birçok hazine avcısının hedefi, gümüş işçiliği ile ünlü Yanya kenti ve Mora yarım adasındaki zenginliği ile nam salmış Kamil Bey'in hazinesi olarak düşünülüyor. 

Define avcılarından biri de bir Youtuber oldu. Haritadaki Türkçe komutları okuyan genç Youtuber, Dedeağaç mevkiindeki bir kaleyi hedef alarak arayışına başladı. Ancak şu ana kadar sadece bir kişi aradığı hazineye ulaşabildi. 

Komşuda define mesaisi! Yunanistan'ın umudu Osmanlı hazinesi: Detektör satışları patladı 

Geçtiğimiz ocak ayında Mora yarım adasındaki Patras şehrinde yaşayan bir inşaat işçisi, 2.6 milyon avro değerinde bir hazine buldu. Bu olay, diğer define avcılarını daha da motive etti ve Osmanlı hazinelerini arama çabaları devam ediyor. Ancak arayışların genellikle sonuçsuz kaldığı biliniyor.  

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...