Tgrt Haber

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde hastaneye saldırı: 13 ölü

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, AA
08 Temmuz 2022 20:01 - Güncelleme : 08 Temmuz 2022 20:10
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde hastaneye saldırı: 13 ölü

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Kuzey Kivu eyaletinde "Mai-Mai Kata Katanga" isyancı grubu hastaneye saldırı düzenledi. Hastaneye düzenlenen saldırı sonucu 13 kişi hayatını kaybetti.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Kuzey Kivu eyaletinde "Mai-Mai Kata Katanga" isyancı grubunun bir hastaneye düzenlediği saldırıda 13 kişi hayatını kaybetti.

Hastane müdürü Kule Bwenge, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, isyancıların Kuzey Kivu eyaletine bağlı Lume bölgesindeki hastaneye saldırı düzenlediğini belirtti.

Saldırıda aralarında 3 bebeğin bulunduğu 13 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydeden Bwenge, "Hastanedeki 4 bina ateşe verildi. Birkaç hasta bakıcı ve bir hemşire kayboldu." dedi.

20 YILDIR ALTIN VE KOBALT KONTROLÜ

Kuzey Kivu Akeri Sözcüsü Anthony Mualushayi ise saldırının "Mai-Mai Kata Katanga" adlı isyancı grup tarafından düzenlediğini bildirdi.
Mualushayi, güvenlik güçlerinin 3 isyancıyı etkisiz hale getirdiğini, 1 kişinin de yakalandığını aktardı.

Ülkenin Ruanda, Uganda ve Burundi sınırının bulunduğu doğusu, 20 yıldır altın ve kobalt gibi madenlerin kontrolünü sağlamaya çalışan silahlı grupların saldırıları ve çatışmalarına sahne oluyor. Silahlı grupların saldırısında binlerce sivil yaşamını yitirdi.

Kaynak: TGRT Haber, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...