Tgrt Haber

Kongo'da isyancılar köyü bastı: Çok sayıda ölü var

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Temmuz 2024 16:28 - Güncelleme : 24 Temmuz 2024 16:29
Kongo'da isyancılar köyü bastı: Çok sayıda ölü var

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğusundaki Kuzey-Kivu eyaletinde isyancıların saldırısında çok sayıda ölü olduğu bildirildi. Öte yandan evleri yağmalayan isyancılar birçok sivili de rehin alarak bölgeden uzaklaştı.

Ulusal basındaki haberlere göre, Kuzey-Kivu’nun Lubero bölgesinde bulunan Ombele köyündeki sivillere Demokratik İttifak Güçleri (ADF) adlı isyancı grup üyeleri tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda, ilk belirlemelere göre en az 35 sivil yaşamını yitirdi. Çevredeki evleri de yağmalayan isyancı ADF üyeleri birçok sivili rehin alarak bölgeden uzaklaştı.

Kongo'da isyancılar köyü bastı: Çok sayıda ölü var - 1. Resim

ADF KİMDİR?

Bölgede faaliyet gösteren isyancı gruplar sık sık insan kaçırıp fidye talebinde bulunuyor.

Uganda ve KDC'de 1990'ların sonlarından itibaren faaliyet göstermeye başlayan ADF, Uganda Ulusal Kurtuluş Ordusu (NALU), Uganda Müslüman Kurtuluş Ordusu ve Tebliğ Cemaati gibi hareketlerin eski üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşturuldu.

ADF'nin saldırılarında 2014'ten bu yana binlerce sivilin öldüğü, yüz binlerce kişinin yerinden edildiği belirtiliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...