Tgrt Haber

Kongo'da sel ve toprak kayması felaketi: En az 60 ölü

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Aralık 2023 01:37 - Güncelleme : 28 Aralık 2023 01:37

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde meydana gelen sel ve toprak kaymasında en az 60 kişi hayatını kaybetti. 

Orta Afrika ülkesi Kongo Demokratik Cumhuriyeti​ resmen felaketi yaşıyor. Şiddetli yağışlar ülkede sel​ ve toprak kaymasına neden oldu.

YAĞMUR YAĞINCA SU YOLU TIKANIYOR

Güney Kivu eyaletinde yer alan Bukavu ve Burinyi’de en az 40 kişi hayatını kaybederken, bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bukavu yetkilisi Emmanuel Majivuno Kalimba yaptığı açıklamada, "Yağmur yağdığında, ana su yolu bazen atıklar nedeniyle tıkanıyor, bu yüzden bölge sular altında kalıyor ve evleri etkiliyor" dedi.

TOPRAK KAYMASI SONUCU 20 KİŞİ ÖLÜ

Kasai-Central eyaletinde ise dün meydana gelen toprak kaymasından çok sayıda ev etkilenirken, en az 20 kişi hayatını kaybetti.

Kongo'da sel ve toprak kayması felaketi: En az 60 ölü

Aynı bölgede Mayıs 2023'teki şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanan sel felaketinde 425 kişi hayatını kaybetmişti. Tropikal iklim kuşağında yer alan KDC, yağış sezonunda sık sık doğal afetlerle karşı karşıya kalıyor. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...