Tgrt Haber

Körfez İşbirliği Konseyi'nden FETÖ kararı

13 Ekim 2016 15:58
Körfez İşbirliği Konseyi'nden FETÖ kararı

Körfez İşbirliği Konseyi FETÖ'yü terör örgütü olarak tanımladı.

KİK'in Riyad'da düzenlenen bakanlar toplantısının ardından yayımlanan  ortak bildiride, Türkiye'nin çabalarıyla gündeme alınan FETÖ gibi kült yapılardan  kaynaklanan terörizmin yeni biçimlerine karşı koyma konusundaki kararlılık teyit  edildi.

15 Temmuz'da darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye ile  dayanışma içinde olunduğu belirtilen bildiride, Türkiye'nin böyle bir teşebbüsün  üstesinden gelmesi de memnuniyetle karşılandı.

Bildiride 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki FETÖ'ye karşı  alınacak önlemlere destek verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  liderliğinde Türkiye'nin güvenlik ve istikrarına vurgu yapılan bildiride, kardeş  Türk halkının refahını sürdürmesinin önemine dikkat çekildi.
 
Ortak bildiride, Suriye, Irak, ve diğer tüm cephelerde Uluslararası  Koalisyon içinde DEAŞ terör örgütüyle mücadeleye bağlılık, tüm terörist  örgütlerle mücadelede ve bu örgütlerin sapkın ideolojisinin kökünün kazınmasına  yönelik tüm bölgesel ve uluslararası çabalara destek yinelendi.
 
Bakanlar ayrıca PKK ve diğer terörist örgütlerin Türkiye'yi hedef alan  saldırılarını kınadı, Türkiye'nin kendini savunma hakkını tasdik etti.

Bildiride, başta bölgenin karşı karşıya olduğu zorluklar olmak üzere  terörizm ve sınır ötesi tehditlerle mücadele, bölgesel güvenlik ve istikrarı  artırmak için işbirliğinin yoğunlaştırılmasının önemi vurgulandı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...