Tgrt Haber

Körfez ülkeleri talep listesini geri çekti

07 Temmuz 2017 03:08
Körfez ülkeleri talep listesini geri çekti

Körfez ülkeleri, Katar'ın 13 maddelik talep listesini reddetmesinin ardından yeni yaptırımların başlayacağını duyurdu.

Suudi arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE),  Bahreyn ve Mısır, Katar'ı krizin çözümü için yürütülen tüm diplomatik çabaları  boşa çıkarmakla suçladı.

Söz konusu 4 ülke, Katar'ın talep listesine verdiği yanıtı Kuveyt  Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'tan teslim aldıktan sonra ortak  yazılı açıklama yaptı. Bu ülkelerin haber ajanslarında yer verilen açıklamada,  Katar hükümetinin taleplere verdiği cevap "inatçılık" ve "karşı çıkma" olarak  değerlendirildi.

"Katar, krizin çözümü için yürütülen tüm diplomatik çabaları boşa  çıkardı." suçlamasında bulunulan açıklamada, söz konusu ülkelerin, güvenlik ve  istikrarını koruyacak şekilde uygun görülen zamanda hukuki, ekonomik ve siyasi  tüm tedbirleri alacağı kaydedildi.

Katar'a verilen sürenin dolduğu ve taleplerin artık geçersiz olduğu  belirtilen açıklamada, "Katar'ın talepleri kabul etmemesi, terör örgütleriyle  olan bağlantısının boyutunu göstermektedir." ifadesine yer verildi.

Katar'a ambargo uygulayan Suudi Arabistan, BAE, Mısır ve Bahreyn,  ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine "Türkiye'nin Katar'daki askeri  üssünün kapatılması, İran ile ilişkilerin kesilmesi ve Al Jazeera televizyonunun  kapatılması" gibi şartların bulunduğu 13 maddelik bir talep listesi yöneltmişti.  Doha yönetiminin bu talep listesine yanıtını iletmesinin ardından Mısır'ın  başkenti Kahire'de bir araya gelen 4 ülkenin dışişleri bakanları, Katar'a yönelik  siyasi ve ekonomik ablukanın süreceğini açıklamıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...