Tgrt Haber

Korkunç iddia doğru çıktı: İsrail boşalttığı hastanede bebekleri ölüme terk etmiş!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Kasım 2023 08:08 - Güncelleme : 30 Kasım 2023 08:37

İsrail ordusunun, zorla boşalttığı Gazze'deki Nasr Çocuk Hastanesi'ndeki bebekleri ölüme terk ettiği iddiası doğrulandı. Gazze Sağlık Bakanlığı, ebeveynlerinin almasına izin verilmeyen yoğun bakım ünitesindeki 5 bebeğin hayatını kaybettiğini açıkladı.

7 Ekim'de Gazze​'ye yönelik başlattığı korkunç bir bombardıman ve abluka başlatan İsrail, sonrasında kara harekatı ile girdiği bölgede katilamlarını sürdürmüştü. İşgal ordusunun harekat sırasında özellikle hastaneleri hedef alması dikkat çekmişti. 

SAĞLIK BAKANYLIĞI DOĞRULADI  

İsrail güçlerinin hedefindeki hastanelerden biri de Nasr Çocuk Hastanesi olurken korkunç bir iddia gündeme gelmişti. Günler önce zorla boşaltilan hastanede ailelerin bebeklerine allarını engelleyen İsrail askerlerinin burada yoğun bakım ünitesinde yatan bebekleri ölüme ittiği öne sürülmüştü. 

Dubai merkezli Meşhed TV,  İsrail'in ölüme terk ettiği bebeklerden 5'inin hayatını kaybettiği yönünde bir habere vermişti. Söz konusu korkunç iddia Gazze Sağlık Bakanlığı tarafından doğrulandı! 

BM​ DE MÜDAHALE ETMEDİ

Anadolu Ajansı'nda habere göre konuya ilişkin açıklama Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra'dan geldi yaptı. Kudra, İsrail güçlerinin, bebeklerin yoğun bakım ünitesinden çıkarılmasını reddettiğini söyledi.

Durumu Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerine de ilettiklerini ancak herhangi bir müdahale olmadığını belirten Kudra, "Çocuklar haftalar önce İsrail ordusunun hastaneye saldırmasından hemen sonra öldü. Ve bu durum, insani arada ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

El Meşhed TV tarafından yayımlanan görüntüler sosyal medyada tepkiyle karşılanmıştı. İzleyenler, korkunç görüntüler karşısında Filistin katliamına bir kez daha tanık olmuştu.
 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...