Tgrt Haber

Korkunç olay! 9 yaşındaki abla 4 yaşındaki kardeşini döverek öldürdü

11 Şubat 2022 09:46
Öldürülen çocuğun hala ve yasal vasisi istismardan tutuklandı

ABD'de yaşanan korkunç olay tüyleri diken diken etti. 9 yaşındaki kız çocuğu 4 yaşındaki erkek kardeşini döverek öldürdü.

Öldürülen çocuğun hala ve yasal vasisi istismardan tutuklandı

ABD’de geçen hafta yaşanan olayda Yolanda Coale, 9 yaşındaki kız çocuğunun erkek kardeşine süpürge sapıyla vurduğunu gördü. Hemen polise haber verdi fakat 4 yaşındaki çocuk olay yerinde hayatını kaybetti.

Bu olayın ardından soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda ise 4 yaşında hayatını kaybeden çocuğun halası ve yasal vasisi olduğu belirtilen Coale, ertesi gün ağırlaştırılmış çocuk istismarı suçlamasıyla tutuklandı.

Korkunç olay! 9 yaşındaki abla 4 yaşındaki kardeşini döverek öldürdü

ABLA HAKKINDA HUKUKİ İŞLEM BAŞLADI

Kardeşini döverek öldüren 9 yaşındaki abla hakkında ise saldırı suçundan hukuki işlem başlatıldı. Dava metninde çocuğun kardeşine "kasten işkence ettiği, istismarda bulunduğu ve onu canice dövdüğü" iddia edildi.  

Independent Türkçe'nin aktardığı habere göre; belgede ayrıca hayatını kaybeden çocuğun bedeninde uzun süredir istismara uğradığına işaret eden yaralanmalar ve izler bulunduğu belirtildi.

Başsavcılık ise şüphelinin yaşı nedeniyle davaya ilişkin yorum yapılamayacağını belirtti.

KEFALETİ ÖDENİRSE SERBEST BIRAKILACAK

Çarşamba günü görülen duruşmada Coale hakkındaki suçlamaları reddetti. 150 bin dolar kefaletle hapishanede tutulan kadının, kefaletinin ödenip serbest bırakılması durumunda çocuklarla iletişime geçmesinin engelleneceği belirtildi.

Coale'ın yakın arkadaşı olduğunu söyleyen ve kimliğinin paylaşılmasını istemeyen bir kişi, arkadaşına yöneltilen suçlamaların gerçek olmadığını savunarak "Onun kimseye bağırdığını ya da sinirlerine hakim olamadığını görmedim. Bana, çocuklarına ya da torunlarına karşı saldırgan davrandığını görmedim" dedi.

Çocuk Savunma Merkezi'nin yetkili müdürü Andy Wyne ise hayatını kaybeden 4 yaşındaki çocuğun başına gelenlerin üzücü olduğunu söyleyerek "Bu tamamıyla trajik. Maalesef, böyle şeyler herkesin düşündüğünden daha sık yaşanıyor" ifadelerini kullandı. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...