Tgrt Haber

Sıcaklık tehlikesi artıyor, Vietnam'da termometre 44,1 dereceyi gördü

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: BBC, AFP
08 May 2023 09:02 - Güncelleme : 08 May 2023 09:13
Sıcaklık tehlikesi artıyor, Vietnam'da termometre 44,1 dereceyi gördü

İklim değişikliğine bağlı sıcaklık artışı devam ediyor. Vietnam'da termometreler 44 dereceyi gördü. Sıcaklık derecesi, şimdiye kaydedilen en büyük sıcaklık olarak kayıtlara geçti. 

Vietnam​'da sıcaklık 44 dereceyi gördü. Uzmanlar, rekorun iklim değişikliği​ nedeniyle kısa sürede kırılacağı görüşünde. Rekor, ülkenin kuzeyindeki Thanh Hoa bölgesinde kırıldı ve yetkililer halka günün en sıcak saatlerinde evden dışarı çıkmama uyarısı yaptı.

10 YILIN EN YÜKSEK SICAKLIĞI 

Bölgedeki diğer ülkelerde de çok yüksek sıcaklıklar görüldü. Tayland'ın batısındaki Mak bölgesinde daha önceki rekoru egale eden 44,6 derece sıcaklık vardı. Bu arada Myanmar​ basınına göre ülkenin doğusundaki bir kasabada 43,8 dereceyle son 10 yılın en yüksek sıcaklığı görüldü.

KAYGI VERİCİ 

Her iki ülke de muson mevsiminden önce sıcak bir dönem geçiriyor. Ancak sıcaklığın yoğunluğu daha önceki rekorları kırdı. İklim değişikliği uzmanı Nguyen Ngoc Huy AFP'ye yaptığı açıklamada Vietnam'da görülen hava sıcaklığı rekorunun "kaygı verici" olduğunu belirtti. Nguyen "Bu rekorun birçok kez kırılacağına inanıyorum. Bu durum İklim Değişikliği modellemelerinin doğru olduğunu gösteriyor" dedi.

Vietnam'ın daha önceki sıcaklık rekoru 43,4 dereceydi.  Nisan'da İspanya'da da 38,8 dereceyle bu ay içinde görülen en yüksek sıcaklık kayda geçmişti. Mart ayında iklim uzmanları, 1,5 derecelik sıcaklık artışı hedefinin büyük ihtimalle tutturulamayacağını söylemişti.

Kaynak: BBC, AFP

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...