Korona aşısını bulan Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci yeni hedeflerini açıkladılar
Tüm dünyayı esir eden Koronavirüs’e karşı aşı bularak insanlığı büyük bir felaketten kurtaran Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, Alman Focus dergisine kapak oldu. Yeni projesini anlatan Türeci ve Şahin, müjdeyi duyurdu.
Üç yıl önce hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) halen insanlığı etkilemeye devam ediyor. Milyonlarca kişinin ölümüne neden olan Koronavirüs’ün en etkin son varyantı XBB.1.5 vakaların ciddi oranda artmasına neden olmuş durumda. Koronavirüs’ten tüm dünyayı kurtaran BioNTech kurucuları ve Covid-19 aşısının mucidi Özlem Türeci ve Uğur Şahin sıradaki hedeflerini açıkladı. Almanya’nın önde gelen dergilerinden Focus’a kapak olan ikili sıradaki hedeflerinin kanseri yenmek olduğunu duyurdu.
100 BİN KİŞİYİ KURTARACAK
Bir süredir çalışmalarını yeniden esas alanları olan kanserle mücadeleye yoğunlaştıran Türeci ve Şahin ile ilgili tanıtım yazısında ürettikleri aşının bir insana ilk kez İngiltere’de yapıldığı, kansere karşı en önemli atılımın da oraya yapılacağı belirtiliyor. Dergiye göre hükümetle anlaşan BioNTech’in geliştirdiği kanserle mücadele aşısı, içinde bulunduğumuz ve gelecek yıl içinde 100 bin kanser hastasının tedavisinde kullanılacak.
MRNA temelli aşılar Korona ve kanser dışında alzheimer-demans, sıtma ve verem gibi bulaşıcı hastalıklarla mücadele de çözüm olma potansiyeli taşıyor.
YENİ AŞILAR GELİŞTİRİLİYOR
Geçen yıl ortasında Afrika’da da (Ruanda) Korona aşısı üretmek üzere bir fabrika kuran Biontech, kısa bir süre önce İngiltere’de faaliyet gösteren araştırma şirketi ‘InstaDeep’i devralmaya hazırlandığına dair haberlerle gündeme gelmişti. Bu haberlere göre, BioNTech yaklaşık yarım milyar Euro’ya devralacağı yapay zeka konusunda önemli gelişmelere imza atmış bu şirket üzerinden kanserle mücadelede yeni aşıları geliştirmeyi hedefliyor.