Tgrt Haber

Kosova'dan Avrupa Birliği açıklaması: Bu yıl tam üyelik için başvuracağız

15 Eylül 2022 16:51 - Güncelleme : 15 Eylül 2022 17:00
Kosova'dan Avrupa Birliği açıklaması: Bu yıl tam üyelik için başvuracağız

Sırbistan'la sorunlar yaşayan Kosova, bu yıl Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik için başvuracaklarını açıkladı.

Kosova​, bu yıl Avrupa Birliği​'ne (AB) tam üyelik için başvuracaklarını açıkladı. Kosova Dışişleri Bakanı Donika Gervalla-Schwarz, "Bu sene başvuracağız. Ayrıca uluslararası ortaklarımıza da bu yıl başvuru yapmayı hedeflediğimizi söyledik. AB adaylığı statüsünden yararlanmak istiyoruz" dedi.

Gervalla-Schwarz, halkın yüzde 90'ının AB ve NATO​ üyeliği taraftarı olduğunu ve bunları "Avrupa'da bir gelecek için tek yol olarak gördüğünü" belirtti. Bakan, Kosova'nın bölgede lider bir demokrasi olduğunu ve diğer ülkelerden daha farklı bir muamele görmemesi gerektiğini söyledi.

SIRBİSTAN KARARINDAN DÖNMÜYOR

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ise salı günü yaptığı açıklamada, Brüksel'in Kosova'yı tanımaları için kendilerine baskı yaptığını, bunu AB üyelik sürecinin ön koşulu olarak sunduklarını belirtmişti.

Öte yandan Vucic, görevde kaldığı sürece böyle bir hamle yapmayı planlamadığını ifade etmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...