Tgrt Haber

Avrupa'da Kovid-19 önlemleri artıyor! Kapanma gündemde

12 Kasım 2021 16:17
Avrupa'da Kovid-19 önlemleri artıyor! Kapanma gündemde

Avrupa ülkeleri yeni önlemler alsa da Koronavirüs’ün hızını kesemiyor. Yeni veriler Avrupa’nın Koronavirüs salgının yeni merkezi olacağına işaret ediyor.

Koronavirüs salgını Avrupa ülkelerinde yeniden yükselişe geçti. Bu durum Avrupa’da endişe ve  önlemleri artmaya başladı. Avrupa Birliği ülkeleri, İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç’in üyesi olduğu Avrupa Ekonomik Alanı nüfusunun yüzde 65’ine iki doz aşı yapılırken, son dönemde aşılama hızında da düşüş yaşanması vaka sayılarında artış görülmesinin nedeni olarak kabul ediliyor. Almanya, Fransa ve Hollanda’da rekor sayıda koronavirüs vakası görülürken, bu durum hükümetlerin normale dönmek için vereceği mücadelenin artacağı anlamına geliyor. Hastaneye kaldırılma ve ölüm oranları bir yıl öncesine oranla daha az seviyede görülse de vaka sayılarındaki artış korkutuyor. 

AVRUPA’DA VAKA SAYISINDA ARTIŞ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 7 Kasım haftasında kaydedilen koronavirüs salgınına ilişkin son raporu yayınladı. Avrupa ve Rusya’da vaka sayılarında yüzde 7 artışın görüldüğü rapora göre diğer bölgelerde ciddi düşüşler gözlemlendi. Raporda, ölüm oranının ise yüzde 10 artış gösterdiği bildirildi.

Avrupa'da Kovid-19 önlemleri artıyor! Kapanma gündemde

NOEL PAZARLARI İPTAL 

Almanya’da bazı kentlerde Noel pazarlarının kurulması iptal edildi. Vakaların büyük bir kısmını genç kesimin, hastaneye yatırılanların büyük bir kısmını da 60 yaş üzerindekilerin oluşturduğu aktarıldı. Hastaneye kaldırılan 60 yaş üzerindeki aşısız olanların oranının aşı olanlardan daha yüksek olduğu belirtildi. 

HOLLANDA’DA KISMİ KAPANMA GÜNDEMDE

Hollanda’da büyük etkinliklerin askıya alınması, kafe ve restoranların daha erken saatte kapanması konuşuluyor. Hastanelerde yatan koronavirüs hastalarının yüzde 56’sını, yoğun bakımda bulunanların yüzde 70’ini ise aşısız ya da tamamen aşılanmamış kişiler oluşturuyor. Uzun süredir ilk kez batı Avrupa ülkesinde kapanma gündeme geliyor. Öte yandan aşılanmada Letonya’da salgınla mücadele kapsamında ekim ayının ortalarında 4 haftalık karantina uygulandı. Çekya, Slovakya ve Rusya da önlemleri sıkılaştırma kararı alıyor. İtalyan uzmanlar da maske, mesafe ve aşılanma gibi önlemlerin tek başına yetersiz olduğunu savunuyor.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...