Tgrt Haber

Kraliçe Elizabeth’in cenaze töreninde sürpriz, görenler şaşırdı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
20 Eylül 2022 16:08 - Güncelleme : 20 Eylül 2022 16:33
Kraliçe Elizabeth’in cenaze töreninde sürpriz, görenler şaşırdı

96 yaşında hayat gözlerini yuman İngiltere kraliçesi 2’inci Elizabeth’in en sevdiği ve sık sık bindiği atı da veda için cenaze törenine katıldı. Kraliçenin damadı Terry Pendry, atı veda için Windsor Şatosu’an götürmekten gurur duyduğunu söyledi. 

Geçtiğimiz haftalarda hayata gözlerini yuman Birleşik Krallığın Kraliçesi 2’inci Elizabeth’e düzenlenen cenaze​ töreninin yankıları sürüyor.   Kraliçenin 72 yaşındaki damadı Terry Pendry, Kraliçe’nin en sevdiği ve sık sık binerek gezdiği Emma adlı atını veda için Windsor Şatosu’na götürdü.  Damat Terry Pendry, atı veda için şatoya götürmekten gurur duyduğunu söyledi. 

Kraliyet cenaze arabası dün Windsor şatosuna geldiğinde 24 yaşındaki Emma, Kraliçeyi son kez selamlamak için dışarı çıktı. Pendry, Kraliçe'yi taşıyan cenaze arabası yanından geçerken Emma'yı tutarken başını eğdiği görüldü.  MailOnline'a konuşan, 28 yıldır Windsor'da yaşayan ve düzenli olarak Kraliçe ile bisiklet süren 72 yaşındaki Bay Pendry, Kraliçenin en son 18 Temmuz’da Emma'ya bindiğini açıkladı. Pendry, “Kraliçe Emma'ya hayrandı ve 20 yıldan fazla bir süre ona bindi, bu yüzden orada olması doğruydu. Emma da kusursuz davrandı” dedi. 

Kraliçe Elizabeth’in cenaze töreninde sürpriz, görenler şaşırdı

KRALİÇENİN BAŞÖRTÜSÜ BAĞLANDI 

Konuşmasına Pendry şöyle devam etti: "Sanırım Majestelerinin artık ona binmeyeceğine dair bir çeşit altıncı hissi vardı ve orada bu kadar saygıyla durarak onu gururlandırdı. Kraliçe her zaman beyaz koyun derisinden bir eyerle binerdi, bu onun favorisiydi. Bu yüzden Emma'ya bunu giydirdik. Sonra majestelerinin başörtüsünü koydum” dedi. 

Kraliçe Elizabeth’in cenaze töreninde sürpriz, görenler şaşırdı

KÖPEKLERİ DE KATILDI 

Öte yandan Kraliçenin en sevdiği Muick ve Sandy adlı köpekleri de cenaze törenine katıldı. Kraliçe'nin yıllar içinde 30'dan fazla köpek yetiştirdiği tahmin ediliyor. 

 

Kaynak: Daily Mail
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...