Tgrt Haber

Rusya yeni bir ilhaka mı hazırlanıyor? Kremlin'den ilhak sorusuna net cevap

08 Aralık 2022 14:27 - Güncelleme : 08 Aralık 2022 14:38
Rusya yeni bir ilhaka mı hazırlanıyor? Kremlin'den ilhak sorusuna net cevap

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'da ilhak edilen 4 bölgenin ardından daha başka bölgelerin ilhak edilmeyeceğini açıkladı. Peskov, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetçiler Birliği'nin kuruluşunun 100'üncü yılının kutlanmayacağını da açıkladı.

Kremlin​ Sözcüsü Dmitriy Peskov​, Moskova'da gazetecilerin sorularını cevaplarken Ukrayna​'da yeni bölgelerin ilhak edilmeyeceğini açıkladı. Peskov, “Gündemde böyle bir şey yok. En azından bu yönde açıklamalar olmadı ancak yine de mevcut bölgelerin özgürleştirilmesi için yapılacak çok fazla iş var. Rusya’ya yeni katılan bazı bölgelerdeki işgal altındaki toprakların özgürleştirilmesi gerekiyor.” yanıtını verdi.

Peskov, Kiev yönetiminin istemesi halinde çatışmaların yarın bile bitebileceğini ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin bu durumun farkında olduğunu vurguladı.

İlhak edilen Kırım'daki duruma ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Peskov, "Tehlikeler devam ediyor çünkü Ukrayna tarafı, terör saldırıları düzenlemeye yönelik politikasını sürdürüyor ancak gelen bilgiler, etkili karşı tedbirlerin de alındığını gösteriyor." dedi.

Peskov, Rus petrolüne ilişkin tavan fiyat uygulamasına da bir yanıt vereceklerine işaret ederek, “Hazırlıklarımız tamamlanıyor.” ifadesini kullandı.

SSCB'NİN KURULUŞUNUN 100. KUTLANMAYACAK

1991'de dağılan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) 30 Aralık'ta kuruluşunun 100’üncü yılına ilişkin bir kutlama yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya Peskov, “Hayır, kutlama olmayacak.” cevabını verdi. Peskov, SSCB döneminin, Rusya​ tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçmişte kullandığı bir ifadeyi hatırlatan Peskov, “Sadece kalbi olmayan birisi, SSCB'nin dağılmasından üzüntü duymaz ve sadece beyni olmayan birisi SSCB'nin tekrar kurulmasını dileyebilir.” ifadesini kullandı.

Rusya yeni bir ilhaka mı hazırlanıyor? Kremlin'den ilhak sorusuna net cevap

RUSYA'NIN 4 BÖLGEYİ İLHAKI

Ukrayna'daki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri ile Rus ordusunun ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinde Rusya'ya bağlanmak için 23-27 Eylül'de referandum düzenlendi. Sahte referandumdan Rusya'ya bağlanma kararı çıktı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​ de dün Donetsk ve Luhansk sözde halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporijya bölgelerini Rusya’ya eklenmesi için dört anlaşma imzalayarak ilhakı açıkladı. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...