Tgrt Haber

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov: Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na dönmemiz imkansız

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Temmuz 2023 14:41 - Güncelleme : 25 Temmuz 2023 15:08
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov: Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na dönmemiz imkansız

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın 17 Temmuz’da çekilme kararı aldığı Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Peskov, Rusya’nın şartlarının yerine getirilmediği gerekçesiyle Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na dönmenin şuan imkansız olduğunu belirtti.

Kremlin​ Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın 17 Temmuz’da çekilme kararı aldığı Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’yla ilgili konuştu. Anlaşma sona ermeden önce Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bir mektup gönderdiğini hatırlatan Peskov, Ukrayna’nın Karadeniz’deki tahıl koridorunu askeri amaçlarla kullandığını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Tahıl Koridoru anlaşmasıyla ilgili konuştu.

“ŞU AN İÇİN İMKANSIZ”

Polonya ve Litvanya’nın, Ukrayna tahılını Avrupa limanlarına ulaştırmaya yönelik teklifini de değerlendiren Peskov şunları kaydetti: “Guterres’in mektubunda belirli bir eylem planı ve bu anlaşmanın Rusya’yı ilgilendiren bölümlerinin uygulanabileceğine yönelik ifadeler vardı. Ancak sona eren Tahıl Anlaşması'na dönmek şu an için imkansız. Çünkü anlaşma fiilen uygulanmadı. Ayrıca Başkan Putin, Rusya ile ilgili kısım uygulanırsa Rusya’nın bu anlaşmaya geri dönebileceğini açıkça ifade etmişti. Alternatif tedarik kanallarının Kiev rejimi tarafından topraklarımıza askeri saldırı amacıyla kullanılması bizim için çok önemli. Bununla savaşmaya devam edeceğiz. Bu devletlerin egemenlik haklarıyla ilgilidir. Değerlendirmede bulunmamız mümkün değil.” 

DÜNYA ÜLKELERİNİN GÖZÜ GELECEK OLUMLU BİR HABERDE

Rusya’nın Karadeniz tahıl girişiminden çekilmesinin ardından başlattığı füze ve insansız hava araçları saldırılarının çok sayıda sivili öldürdüğü ve yaraladığı, Rusların Tuna Nehri’ndeki tahıl gemilerini de hedef aldığı görülmüştü. Dünya ülkelerinin Rusya'nın atacağı net adımla ilgili merakı devam ediyor. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...