Tgrt Haber

Küba İlk resmi ziyaretini yaptı

15 Haziran 2017 21:44
Küba İlk resmi ziyaretini yaptı

Resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parilla, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Bakanlık Resmi Konutu'nda ilk kez görüştü.

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parilla, ABD ile  ilişkilerinde yarım yüzyılı aşan bir tecrübeye sahip olduklarını belirterek, "Biz  halkların menfaati için iş birliğine hazırız ama elbette Türkiye ile olan  ilişkilerimiz bizim için öncelik." dedi. Resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Parilla, Dışişleri  Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Bakanlık Resmi Konutu'nda görüşmesinin ardından  düzenlenen ortak basın toplantısında, Türkiye'ye ilk resmi ziyareti olduğunu  belirtti.
 
Taziye için teşekkür
 
Türkiye ile ilişkilerin Küba için bir öncelik taşıdığını ifade eden  Parilla, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişiminin olumlu ilerlemesinin  kendilerini çok mutlu ettiğini vurguladı. Görüşmelerinde ikili ve çok taraflı  konularda önemli ortak görüşleri bulunduğunu tekrar gördüklerinin altını çizen  Parilla, bu üst düzey ilişkileri ve siyasi paylaşımları gelecekte de  sürdüreceklerini dile getirdi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2015'de Küba'ya ziyaretinin  ilişkilerin şu anki aşamaya gelmesi ve büyük potansiyeli görmeye fırsat sağlaması  açısından tarihi olduğunu anlatan Parilla, turizm, biyoteknoloji, yenilenebilir  enerji alanlarındaki iş birliği iradesini vurgulamak istediklerini kaydetti. Konuk bakan, Türk halkı ve devletine Küba devriminin lideri Fidel  Castro'nun vefatından sonra gösterilen taziye mesajları için de teşekkür etti.
 
"Türkiye ile ilişkilerimiz bizim için öncelik"
 
Parilla, son dönemde Küba ve ABD arasındaki ilişkilere yönelik bir  soru üzerine, ABD basınında Başkan Donald Trump’ın Küba politikasında geçmişe  döneceği iddialarına yönelik bazı haberlerle karşılaştıklarını söyledi.
 
Parilla, şunları kaydetti:
 
"Dış politikadaki çalışmalarımıza normal seyrinde devam ediyoruz. Küba  bağımsız bir ülkedir ve ABD'nin uyguladığı ekonomik ambargoya rağmen ikili  ilişkilerde son yıllarda bazı gelişmeler olmuştur. ABD ile ilişkilerimizde yarım  yüzyılı aşan bir tecrübeye sahibiz ve biz halkların menfaati için işbirliğine  hazırız ama elbette Türkiye ile olan ilişkilerimiz bizim için öncelik."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...