Tgrt Haber

Son dakika! Kudüs'te silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

27 Ocak 2023 22:10 - Güncelleme : 28 Ocak 2023 01:33

Son dakika haberi: Kudüs’ün Neve Yaakov Mahallesi’nde sinagoga silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda 8 kişinin öldüğü ve 10 kişinin yaralandığı öğrenildi. Kudüs'te gerçekleşen saldırının ardından Dışişleri Bakanlığı, olayı kınadıklarını açıkladı.

Kudüs​'ün doğusundaki Neve Yaakov Mahallesi'nde bulunan bir sinagogta silahlı saldırı​ meydana geldi. Polis​ tarafından yapılan açıklamada, olayda en az 8 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin ise yaralandığı belirtildi. 

SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Polis, olay yerine aracıyla gelen ve etrafa ateş açan şüphelinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

Kudüs'te gerçekleşen saldırının ardından Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada olayı kınadıklarını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kudüs’te 27 Ocak akşamı bir sinagoga düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz. Son dönemde bölgede artış gösteren saldırıların yeni bir şiddet sarmalına dönüşmesinden endişe duyuyor, tüm tarafları itidale ve bu tür olayların durdurulması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile İsrail Hükümeti ve halkına taziyelerimizi sunuyor, yaralananlara acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1619084615527833600

BATI ŞERİA'DA GERİLİM TIRMANIYOR

İşgal altındaki Batı Şeria'da son dönemde gerilim tırmanmış ve Filistinli can kayıplarında artış yaşanmıştı.

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na dün sabah saatlerinde düzenlediği baskında aralarında 60 yaşında bir kadının da yer aldığı 9 Filistinli öldürülmüştü. Baskın üzerine bölgede çıkan olaylarda işgal altındaki Doğu Kudüs'ün er-Ram beldesinde de 22 yaşında bir Filistinli genç hayatını kaybetmişti.

İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yılbaşından bugüne aralarında kadın ve çocukların yer aldığı 30 Filistinli hayatını kaybetti.

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...