Tgrt Haber

Kuleba: Zelenskiy Putin ile görüşmek istiyor

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Mart 2022 08:37 - Güncelleme : 08 Mart 2022 08:45
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba Antalya’da, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşecek.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 13. gününde çatışmalar şiddetlenerek devam ederken, diplomasi yönünde kritik adımlar atılıyor. Rus mevkidaşı Lavrov ile Antalya'da bir araya gelecek olan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Vladimir Zelenskiy’nin doğrudan Vladimir Putin ile görüşmek istediğini duyurdu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba Antalya’da, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşecek.

Ukrayna Devlet Televizyonu’na yaptığı açıklamada önemli ifadeler kullanan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, çatışmaların sona ermesi adında önemli bir çağrıda bulunarak, Zelenskiy'in Putin ile doğrudan görüşebileceğini açıkladı.

DOĞRUDAN GÖRÜŞME İSTİYORUZ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin doğrudan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek istediğini ifade eden Kuleba, "Zelenskiy ile Putin arasında uzun zamandır doğrudan bir görüşme istiyoruz, çünkü hepimiz nihai kararları onun verdiğini anlıyoruz, özellikle şimdi. Zelenskiy, Putin ile doğrudan görüşme dahil hiçbir şeyden korkmuyor. Putin de korkmuyorsa toplantıya gelsin, otursunlar konuşsunlar" ifadelerini kullandı.

ANTALYA'DA GÖRÜŞECEKLER

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleriyle Antalya’da, 10 Mart tarihinde düzenlenmesi planlanan 'Demokrasi Forumu’nda', Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşeceğini hatırlatan Kuleba, "Bir kez daha vurgulamak istiyorum. Sayın Lavrov ciddi konuları konuşmaya hazırsa bende hazırım" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...