Tgrt Haber

Kur'an-ı Kerim yakan İsveçli siyasetçiden bu kez Çeçenlere tehdit: Rusya Büyükelçiliği önünde de yakabilirim

24 Ocak 2023 12:49 - Güncelleme : 24 Ocak 2023 14:32

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakarak alçakça bir eyleme imzasını atan Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan, Çeçenistanlı Hamzat Çimayev'in kendisine 'terörist' demesinin ardından yeni tehditlerde bulundu. Paludan, Rusya Büyükelçiliği önünde de Çeçenlere özel selam olarak kitaplarını yakabileceğini söyledi.

İsveç'te Türkiye​'nin Stockholm​ Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakarak alçakça eylem gerçekleştiren Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan'ın provokasyonu tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Çeçenistanlı İsveç vatandaşı sporcu Hamzat Çimayev, provokasyonun ardından Paludan'a 'terörist' diyerek tepki gösterdi. Paludan, sosyal medya hesabından Çimayev'e tehditle karşılık verdi.

Paludan Rusya'nın Stockholm Büyükelçiliği önünde de Kuran yakacağını söyleyerek, "Hamzat'ın bana hakaretine karşılık ve tüm Çeçenlere özel bir selam olarak kitaplarını Rusya Büyükelçiliği önünde yakabilirim" dedi.

Kur'an-ı Kerim yakan İsveçli siyasetçiden bu kez Çeçenlere tehdit: Rusya Büyükelçiliği önünde de yakabilirim

KADİROV: CEHENNEMDE YANIN SİZİ ŞEYTANLAR

Rusya lideri Vladimir Putin'in sağ kolu olan Çeçen lider Ramazan Kadirov, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Kuran'ı Kerim yakılmasına ateş püskürmüştü. Kadirov, "Stockholm, İsveç'te bazı pislikler, Danimarka Satanist Partisi'nin lideri Türkiye büyükelçiliği önünde kutsal Kuran'ı yaktı. Bu korkunç eylem Ankara'ya bir protesto olarak görülüyordu. Fakat bu eylem aslında kutsal değerlere yapılan bir saldırıydı. Herkes ektiğini biçer. Bir gün gelecek her şey için çok geç olacağını anlayacaksınız. Cehennemde yanın sizi şeytanlar" demişti.

KUR'AN-I KERİM PROVOKASYONU

Danimarkalı provokatör siyasetçi Rasmus Paludan büyükelçilik​ yakınına polis koruması eşliğinde gitti. Önce elinde Kur'an-ı Kerim'le açıklama yaptı. Ardından Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içeren bir karikatür açtı.

Kur'an-ı Kerim yakan İsveçli siyasetçiden bu kez Çeçenlere tehdit: Rusya Büyükelçiliği önünde de yakabilirim

Daha sonra da elindeki Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Paludan provokasyonunu gerçekleştirdiği anda etrafı polis tarafından koruma altına alınmıştı. Olay anında Paludan çevredeki bazı kişiler tarafından protesto edildi. Paludan skandal eylemin ardından yine polis eşliğinde gölde bekleyen tekneye binerek bölgeden uzaklaştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...