Tgrt Haber

Kuran'a karşı çirkin protestolarda onlarca kişi tutuklandı

18 Nisan 2022 15:44 - Güncelleme : 18 Nisan 2022 15:59
Kuran'a karşı çirkin protestolarda onlarca kişi tutuklandı

İsviçre’de aşırı sağ guruplar tarafından gerçekleştirilen Kuran yakma protestolarında onlarca kişi tutuklandı.

İsviçre son birkaç gündür Kuran'a karşı çirkin protestolara sahne oluyor. Aşırı sağ guruplar tarafından gerçekleştirilen Norrköping ve Linkoping şehirlerindeki Kuran yakma protestolarında en az 26 kişi tutuklandı. Yetkililer bugün yaptığı açıklamada, Norrköping'de 8 kişinin, Linkoping'de ise 18 kişinin tutulduğunu belirterek, Norrköping'deki yaklaşık 150 protestocunun memurlara taş attığını ve arabaları ateşe verdiğinin de altını çizildi. 

40 KİŞİ YARALANDI

Polis, Norrköping hakkında yaptığı açıklamada, uyarı ateşleri sonucunda üç kişinin ayağında vurulduğunu ve şu anda hastanede tedavi altına alındığını ve yaralanmaların hiçbirinin hayati tehlike oluşturmadığını kaydetti.

Yetkililer, 26 polis memuru ve 14 sivilin de yaralandığını bildirdi.

OLAYLAR NASIL BAŞLADI?

Aşırı sağcı siyasi örgütlenme "Stram Kurs" (Sıkı Yön) Partisi taraftarları, ülkede Müslümanların yoğun olarak yaşadığı yerlerde toplantılar düzenliyordu. Perşembe günü bir mitingde Kuran yakılması ve sonraki mitinglerde bu eylemin tekrarının planlanması üzerine grubun eylemlerine yönelik öfke birçok noktada patlak verdi. Aşırı sağcı grubun, başkent Stockholm'ün banliyöleri ile Linköping ve Norrköping kentlerinde düzenlediği mitinglerin ardından olaylar çıktı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...