Tgrt Haber

Kuzey ışıkları sandığı görüntünün arkasından 'domates' çıktı!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: The Independent
25 Ekim 2024 07:11 - Güncelleme : 25 Ekim 2024 07:15
Kuzey ışıkları sandığı görüntünün arkasından 'domates' çıktı!

İngiltere'de Dee Harrison isimli bir kadın, sabah işe giderken gökyüzündeki kırmızımsı tonu fark etti. Kuzey ışıkları diye bilinen aurora gördüğünü zannederek anı fotoğraflayan kadın görüntünün ardındaki gerçeği sonradan öğrendi!

İngiltere'de bir kadın ülkenin güneyindeki semalarda görülen kuzey ışıkları​ benzeri auroranın mistik parıltısını görünce şaşkına döndü. 56 yaşındaki Dee Harrison'ın heyecanı, sıcak macenta renkli manzaranın aslında yakınlardaki bir domates çiftliğinin ışıklarından geldiğini fark ettikten sonra hayal kırıklığına dönüştü.

Kuzey ışıkları sandığı görüntünün arkasından 'domates' çıktı! - 1. Resim


HEYECANINI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI AMA!..

Sosyal medyada büyük ilgi gören olay Harrison'ın çarşamba günü sosyal medyadan yaptığ paylaşımın ardından büyük ilgi gördü. Sabah saat 5.15 civarında Suffolk'un Bramford köyünden işe giderken kırmızımsı tonu fark eden temizlik işçisi kadın, keşfinin üç fotoğrafını sosyal medyada "Sanırım bu aurora, daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim" notuyla paylaştı.


HEYECANI KURSAĞINDA KALDI

Yüzlerce yorum alan Bayan Harrison'ın heyecanını 34 yaşındaki sosyal medya kullanıcısı Adam Cotterell söndürdü. Cotteral kırmızkı parıltının aslında Suffolk Sweet Tomatoes'un LED ışık ünitelerinden geldiği ve bunların şirketin stoklarının büyümesini teşvik etmek için kullanıldığı belirterek "Alçakta sis veya bulut olduğunda gökyüzüne kırmızı parlayan tam spektrumlu ışıkları oluşuyor. Yolun yukarısında yaşıyorum ve bunu çok kez gördüm" dedi.

Kuzey ışıkları sandığı görüntünün arkasından 'domates' çıktı! - 2. Resim


Diğer yandan AuroraWatch UK'den alınan veriler, çarşamba sabahı bölgede "önemli" bir aktivite olmadığını ve kuzey ışıklarının görülme ihtimalinin düşük olduğunu gösterdi.

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM"

Diğer yanda Dee Harrison The Independent'a verdiği demeçte, "İşe gidiyordum ve ağaçların arasında bir şeyin yandığını düşündüm. Park ettim ve aurora borealis​'in ne olduğunu görebileceğimi düşündüm. Ancak gerçeğin bakmbaşka olduğunu öğrenince biraz hayal kırıklığına uğradım" dedi.

Kaynak: The Independent

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...